REKLAMI GEÇ

Buldan’ı sel aldı

Buldan’ı sel aldı

Dün Buldan’da meydana gelen şiddetli yağmur sonucu oluşan sel suları, Girne ve Yeşildere mahallelerindeki moloz ve kanalizasyonu ilçe merkezine taşıdı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ)’ni suçlayarak, “Defalarca uyarmamıza rağmen altyapı çalışmasını tamamlamadılar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2014 Pazar, 13:42

Yerel seçimler öncesi Girne ve Yeşildere mahallesinde mevcut yolun kazılmasının ardından alt yapı çalışmaları tamamlanmadı. Dün yağan şiddetli yağışın yol açtığı sel suları, mahallerdeki moloz ve kanalizasyonu, ilçe merkezine taşıdı.

Gelen sular ve molozlar Çarşı Camisine ve 1 No’lu Dokumacılar Kooperatifi önüne kadar gelirken suların getirdiği taş ve molozlar yollarda barikatlar oluşturdu. İncelemelerde bulunan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, yaşanan durumunun sorumlusunun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) olduğunu söyledi.

Kesikbaş mevkiinin alt tarafından su ve kanalizasyon çalışmalarıyla mevcut yolun yapılmasını planladıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Gülbay “DESKİ’ye defalarca müracaat ettik. Her seferinde bize bir an önce yapılacağını söylediler. En sonunda ihalesinin tamamlandığını, yer tesliminin de 3 hafta önce yapıldığını söylediler. Ancak ne gelen oldu ne ilgilenen oldu. Oluşan bu manzarada tek sorumlu DESKİ’dir” dedi.

ANONSEvleri kanalizasyonlardan gelen sular ve çamurlar altında kalan vatandaşlar da duruma tepki gösterdiler. Defalarca yola akan kanalizasyondan oluşan pis ortamı DESKİ’ye şikâyet ettiklerini belirten vatandaşlar “Sonucun böyle olacağı aylardan beri belliydi. Bizler sorumluları defalarca uyardık. Yağmurun başlamasıyla birlikte evlerimiz sular altında kaldı. Ortalık mikrop yuvasına döndü. Yollarımız göçtü. Bu yolun kış gelmeden bir an önce yapılmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

murathan   -  Bağlantı 7 Eylül 2014, 19:44

başkanım..bu işler ziraat bankasında müdürlük yapmaya benzemez..suçu deskiye büyükşehire atarak kurtulduğunu sanıyosan biz halk olarK güleriz..çalış çalışş.laf üretme iş yap..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı