REKLAMI GEÇ

Buldan’ın yolları yeşille donatılacak

Buldan’ın yolları yeşille donatılacak

Buldan Orman İşletme Şefliği, Acısu mevkiinden başlayarak, Manisa il sınırına kadar olan karayolunda kavşak, orta refüj ve yol kenarlarında yeşillendirme çalışması başlattı. Yeşillendirme çalışmasında, bodur ardıç, biberiye, mimoza, kartopu, kadın tuzluğı ve zakkum olmak üzere 20 bin fidan dikilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2015 Pazar, 19:14

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması gereken çalışmayı, yapılan bir anlaşma ile Buldan Orman İşletme Şefliği üstlendi. Sürücülerin yol görüşünü engellemeyecek, trafiği sıkıntıya sokmayacak, genellikle süs bitkilerinden oluşan ve fazla büyümeyecek fidanlardan oluşan dikim çalışmalarında şu ana kadar 10 Bin fidan dikildi. Çalışma tamamlandığında, bodur ardıç, biberiye, mimoza, kartopu, kadın tuzluğu (berberis) ve zakkumdan oluşan 20 bin fidan dikilmiş olacak.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Buldan Orman İşletme Şefi Nurullah Karagöl, Buldan’ın Manisa İl sınırından, Acısu mevkiine kadar olan yol güzergahı boyunca kavşak, orta refüj ve yol kenarlarına yapılan dikim çalışmalarıyla Buldan’ın giriş yollarını güzelleştirmeyi amaçladıklarını, bu çalışmalarda Buldanlı işçileri çalıştırarak da hemşehrilere ek bir kazanç sağladıklarını belirtti. Karagöl, “Umuyorum birkaç yıl sonra bu fidanlar büyüdüğünde ve rengarenk bir görüntü vermeye başladığında bu çalışmalarımızın ne kadar yerinde bir çalışma olduğu daha iyi anlaşılacaktır” dedi.
Kayanak: Buldandayaşam.net

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı