REKLAMI GEÇ

Buldanlılar müze istiyor

Buldanlılar müze istiyor

Buldan Belediyesi, Yenicekent Mahallesi’nde bulunan ve DESKİ’ye devredilen eski belediye binasına talip. Takas yöntemiyle binayı isteyen Buldan Belediyesi, Tripolis Antik Kenti kazılarında çıkan tarihi eserlerin sergileneceği müze haline dönüştürmeyi planlıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2016 Salı, 10:54

Denizli’nin büyükşehir statüsü kazanmasının ardından kapatılan Yenicekent Belediyesi’sinin 2009-2014 yılları arasında kullandığı bina, 2.5 yıldan bu yana atıl durumda bulunuyordu.

DESKİ’nin iki su kuyusunun bulunduğu araziyi istediğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, buna karşılık takas yöntemiyle Yenicekent’teki eski belediye binasının kendilerine devredilmesini istedi.

Devirle ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile de görüşeceklerini belirten Gülbay, “Bu bina 2.5 yıldır atıl durumda. DESKİ’nin bizden istediği araziyi devretmeye hazırız. Ancak karşılığında bu binayı istiyoruz. Tripolis bizim için çok önemli bir tarihi kent. Burada kazılar devam ediyor ve tarihi eserler ortaya çıkarılıyor. Yenicekent’teki binayı müze haline getirip, eserleri burada sergilemek istiyoruz. Buldan halkının da bu konuda yoğun bir talebi var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı