REKLAMI GEÇ

Buldanlıların tarhana çorbalı, simitli kahvaltı buluşması

Buldanlıların tarhana çorbalı, simitli kahvaltı buluşması

İstanbul’daki Buldanlılar, kahvaltıda buluştu. Buldan tarhanası, simidi ve pidesinin de ikram edildiği kahvaltıda verilen “aile fotoğrafı” pozuyla biriz, beraberiz mesajı vurgulandı. 7’den 70’e katılımla gerçekleşen kahvaltının müzik ve halk oyunları bölümleri, Ankara’daki bombalı saldırıda 100’e yakın insanın yaşamını yitirmesi nedeniyle iptal edildi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2015 Pazartesi, 11:49

Genç Buldanlılar Platformu’nun organizasyonuyla İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde (PEKOM) bu yıl dördüncüsü verilen kahvaltıya EGEBİR ve DENBİR Vakfı Başkanı Hüseyin Raşit Öz, DENBİR Başkanı İhsan Uysal, Buldan Platformu Başkanı Fehmi Erensoy, Yönetim Kurulu Üyesi Alaiddin Kölgesiz, Genç Buldanlılar Platformu Başkanı Raziye Kölgesiz, yüzlerce Buldanlı katıldı.

Ankara’daki bombalı saldırı nedeniyle buruk geçen kahvaltıda, Denizli yöresi türkülerinden oluşan müzik ve halk oyunları bölümü programdan çıkarıldı. Sunuculuğunu Kaderimin Yazıldığı Gün isimli dizide rol alan Bennur Duyucu’nun sunuculuğunu yaptığı kahvaltıya katılanlar, özlemini çektikleri yöresel lezzetleri tatma olanağı buldu.

buldan-pidesi

TARHANA ÇORBASI, PİDE, SİMİTLİ KAHVALTI
Ethem, Müjgan ve Aylin Baysal’ın emekleriyle hazırlanan Buldan simitleri, kısa sürede tüketildi. Latife Yakın, Raziye Kölgesiz, Aysel Güleç, Nurten Çevikkol ve Vakap Öztürk’ün emekleriyle ikram edilen pidelerin tadı damaklarda kaldı.denizli-istanbul-genc-buldan-kahvalti-ic

Kahvaltının sürprizi ise tarhana çorbası ve yufkaydı. Börülceli tarhana çorbasından alabilmek için davetliler kuyruk oluşturdu.

raziye-kolgesiz

ASIL BÖYLE GÜNLERDE BERABER OLMALIYIZ
Genç Buldan Platformu Başkanı Raziye Kölgesiz, konuşmasında Ankara’da 100’e yakın insanın hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığını söyleyerek, “Asıl böyle günlerde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” diye konuştu.

alaiddin-kolgesiz

GELENLER GELMEYENLERE ANLATSIN
İstanbul’da yaşayan Buldanlıları bir araya getiren organizasyonunun mimara Avukat Alaiddin  Kölgesiz, kahvaltı buluşmasının artık gelenekselleştiğini, ancak bu yıl Ankara’daki menfur saldırı nedeniyle burukluk yaşadıklarını söyledi.

Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Raziye Kölgesiz, Denizhan Karış, Ethem Baysal, Halil Türker, Aylin Baysal, Ali Cabar, Nurten İgdeli, Ahmet Çoban, Mehmet Özbilgiç, Hasan Gökçe, Yasin Ziya Demirbaş, Riza İnci ve Sadettin Ünsal’a teşekkür eden Kölgesiz, “Burada dos ve hemşehrilerimizle buluşmak çok heyecan verici. Bundan böyle gelenler gelmeyenlere anlatmasın ki, bir sonraki buluşmada daha kalabalık olalım” dedi.

huseyin-resit-oz

12 CİLTLİK BULDAN KİTABI HAZIRLIĞI
EGEBİR ve DENBİR Vakfı Başkanı Hüseyin Raşit Öz de, Buldanlıları bir araya getiren organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederek, Buldan’ı belgeselleştirmek için yaptıkları bir çalışmayla ilgili bilgi verdi. Öz, Buldan’ı her yönüyle anlatacak kitabın 12 cilt halinde hazırlanacağını, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

fehmi-erensoy

ERENSOY’DAN BAŞARI DİLEKLERİ
Buldan Platformu Başkanı Fehmi Erensoy da, ne yaptığını bilen, akıllı ve donanımlı insanların bir araya gelmesiyle gelecekteki günlerin çok daha güzel olacağını vurgulayarak, “Buldan’ın geleceğiyle ilgili çalışmalarda yolumuz ve bahtımız açık olsun” dedi.

HEDİYE ÇEKİLİŞİ
Öğle saatlerine dek devam eden kahvaltıda bir de hediye çekilişi yapıldı. Mehmet Maçıkan, Armanto, İhsan Dönmez ve Ünal Koç tarafından gönderilen hediyelerin çekilişini küçük Buldanlılar gerçekleştirdi.

buldanlilar-aile-fotografi

AİLE FOTOĞRAFI
Kahvaltının sonunda ise aile fotoğrafı çektirildi. Kahvaltıya katılan 7’den 70 Buldanlılar, bir sonraki buluşmada daha kalabalık olmak dileğiyle aile fotoğrafı için sahneyi doldurdu.

ANONS

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı