REKLAMI GEÇ

Büyük dedesinin türbesini restore ettirdi

Büyük dedesinin türbesini restore ettirdi

Buldan’ın Helvacılar mahallesinde bulunan Şeyh Ali Baba’nın türbesi, torununun kızı tarafından restore ettirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2016 Cuma, 16:50

Özcan DURUSOY / DHA
Buldan’a Akın Lisesi, Ali Haydar Akın Kültür Sarayı ve Kapalı Spor Salonu gibi pek çok eseri kazandıran Akın Ailesi’nin atası Şeyh Ali Baba’nın türbe ve camisini restore edilerek hizmete açıldı. Ali Haydar Akın’ın kızı Feyza Çolakoğlu, 130 bin TL harcayarak, büyük dedesinin türbesini restore ettirdi.

denizli-buyuk-dedesinin-turbesini-restore-ettirdi-ic

1854 doğumlu Ali Baba’nın yıllarca şeyhlik yaptığı tekke binası, Ali Baba’nın 1925’de ölümü sonrası, cenazenin buraya defnedilmesi ile türbe haline geldi. Yerine de oğlu Nuri Akın şeyh oldu. Aynı yıl içinde tekkelerin kapanması, 1941’de de Nuri Akın’ın ölümü ile uzun süre kaderine terk edildi. Rüştü ve Ali Haydar Akın kardeşler 1985 yılında tekkeyi yıkarak yeni bir türbe ve cami inşa ettiler. 1985 yılından beri türbe ve cami olarak hizmet veren eski tekke binası tekrar onarıma ihtiyaç duyunca bu sefer devreye Ali Haydar Akın’ın kızı Feyza Çolakoğlu girdi ve türbeyi restore ettirdi.

Restorasyon sonrası yapılan açılışa Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Şenözen, Ali Haydar Akın’ın eşi Güler Akın, kızı Feyza Çolakoğlu, Buldan’ı Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Yakın, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve resmi kurumların amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Feyza Çolakoğlu, “İstanbul’da yaşıyoruz ama köklerimiz Buldan’da. Buldan’ı çok seviyoruz. Büyük dedem Hacı Ali Baba burada uzun yıllar şeyhlik yapmış, ilim irfan dağıtmış. Daha sonra da onun bıraktığı yerden dedem Nuri Akın devam etmiş. Bu mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı