REKLAMI GEÇ

Büyükşehirden iki arsayı geri aldı

Büyükşehirden iki arsayı geri aldı

Denizli’nin Büyükşehir olmasıyla birlikte tüzel kişiliği sona eren köylere ait bazı arazilerin Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesine itiraz eden Buldan Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi hakkında açtığı 7 davadan 2’sini kazandı ve iki arsayı geri aldı. CHP’li Başkan Mustafa Gülbay, paylaşımın siyasi olduğunu ileri sürerek, “Kazanılmış bu dava hukukun zaferidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2015 Perşembe, 15:44

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay,  avukat Figen Çankaya ve Özcan Basün’ün de katılımıyla Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi. Toplantıda, 6360 sayılı kanun ile Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu tarafından tüzel kişiliği sona eren belde ve köylerin mal varlıklarının paylaşılmasında siyasi davranıldığını ileri süren Başkan Mustafa Gülbay, Büyükşehir Belediyesi hakkında açtığı 7 ayrı davadan 2’sini kazandığını açıkladı.

 “PAYLAŞIM SİYASİ”
Paylaşımın tamamen siyasi yapıldığını belirten Gülbay, “Borçlar Buldan Belediyesi’ne kalırken, gelir getirecek ve ekonomik değeri olan çok sayıda arazi veya köy konağı, ilçe garajları gibi yerler Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Bu haksızlık. Biz de özellikle mahalleye dönüşen köy arazilerinin Buldan Belediyesi’nin hakkı olduğuna inandığımız için hukuk mücadelesi başlattık ve konu ile ilgili 7 ayrı dava açtık. Bunlardan ikisini kazandık. Diğerlerini de kazanacağımızdan hiç kuşkumuz yok.  Kazanılmış bu iki dava hem bizim gibi mağdur olan belediyeler için emsal teşkil edecektir. Aynı zamanda hukukun zaferidir” dedi.

TURİZM ALANI BULDAN BELEDİYESİ’NİN OLDU
Büyükşehir Belediyesi’ne karşı kazanılan iki davadan birinin Bölmekaya Mahallesi’nde bulunan  ve turizm alanı ilan edilen 35 dönümlük arazi ile Oğuz Mahallesi’nde bulunan 5 bin 397 metrekarelik arsa vasfında gayrimenkulün Buldan Belediyesi’ne geçtiğini söyleyen Gülbay, “Büyükşehir Yasası ile Buldan Belediyesi’nin gelirleri azalmıştır. Yalnızca Buldan Belediyesi değil tüm ilçe belediyeleri aynı durumdadır. Hatta AK Partili olmayan büyükşehir belediyeleri bile mağdur edilmiştir. Ben Buldan Belediyesi için konuşacağım. Buldan Belediyesi’nin bugün 21 trilyon borcu bulunuyor. Bunun yalnızca 4.5 trilyonunu ödeyebildik. Bizim öz gelirlerimiz ise 1.5 milyon TL. O nedenle biz Buldan Belediyesi olarak hakkımızı arayacağız” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 5 Şubat 2015, 17:22

aferin başkan, Denizli Belediye başkanları içinde en çok iş yapan, en çok proje geliştiren ve en çalışkan başkan olacağınız gibi, dürüstlük ve şeffaflıkta da örnek olacaksınız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı