REKLAMI GEÇ

Sular çekildi, mezarlar ortaya çıktı

Sular çekildi, mezarlar ortaya çıktı

Buldan’ın Derbent Mahallesi’nde 1968 yılında yapılan baraj nedeniyle sular altında kalan köy mezarları, kuraklık nedeniyle suların çekilmesiyle ortaya çıktı. Derbentliler, yıllar sonra atalarının mezarlarını ziyaret etme imkanı buldu, dua etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2017 Pazartesi, 11:15

Buldan Yaşam Gazetesi’nden Özcan Durusoy’un haberine göre Buldan’ın Derbent Mahallesi’nde 1968 yılında Derbent Barajı’nın inşa edilmesiyle köy nakledildi.

Derbent köyü, evleri, camisi ve mezarları ile birlikte baraj sularının altında kaldı. Su içinde kalan minare de bu barajın simgesi haline geldi.

Son yıllarda kuraklık nedeniyle barajın suları çekildi. Bu çekilme ile barajın en önemli noktası olan camisi olmayan minare ve köyün mezarları ortaya çıktı.

Bunu fırsat bilen ve bu mezarlarda ataları olan köylüler mezarları ziyaret etmeye başladı.

Köyün su altında kalmayan kısmında yaşamaya devam eden 5 ailenin fertlerinden biri olan Önder Sayın, barajın kendisi doğmadan yapıldığını belirterek, “Ben kendimi bildim bileli bu minare ve mezarlar suyun altındalar. Büyüklerim, dedelerimizin, ninelerimizin mezarlarının barajın yapılması ile sular altında kaldığını söylerler. Biz de uzaktan birer Fatiha okurduk. Ancak bu yıl minare de mezarlar da suyun çekilmesi nedeniyle ortaya çıktı. Biz de ilk defa bu mezarları ziyaret etme, yakından birer Fatiha okuma fırsatı bulduk. Buradan yeni köye taşınan köylülerimiz de zaman zaman bu mezarları ziyaret ediyorlar. Ancak bu uzun sürmeyecek. Yağmurların başlaması ile bölge yine sular altında kalacak ve biz bir daha kim bilir ne zaman böyle bir fırsatı yakalayabileceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı