REKLAMI GEÇ

Buldan’a deve güreşleri için arena yapıldı

Buldan’a deve güreşleri için arena yapıldı

Buldan’da bu yıl altıncısı düzenlenecek deve güreşleri için ilçede hazırlıklar devam ederken, güreşlerin rahat izlenebilmesi için belediye tarafından Doğanköy Mahallesi’nde “arena” yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mart 2016 Çarşamba, 11:59

Buldan deve güreşlerine bu yıl Doğanköy Mahallesi ev sahipliği yapacak. 13 Mart Pazar günü yapılacak deve güreşleri için özel bir alan oluşturuldu. Konukların deve güreşleri heyecanını en iyi şekilde yaşayabilmesi için Buldan Belediyesi, deyim yerindeyse bir arena yarattı.

PARK ALANI DA DÜŞÜNÜLDÜ
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, önce deve güreşlerinin yapılacağı yeri belirlediklerini, akabinde de izleme terasları oluşturmak için yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi. Gülbay, “Buldan Belediyesi olarak arenamızın muhteşem olması için gereken tüm çalışmaları tamamladık. Doğanköy Mahallemizin girişinden sol yolun bitiminde bulunan arenamız, güreş severlerimizin güreşleri heyecanla takip edebilmeleri amacıyla hazırlandı. Ulaşım, park yeri ve izleyicilerin rahat edebilmeleri için gereken tüm çalışmalar yapıldı” dedi.

GELİRİ HASTANEYE
Gelirinin tamamının Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne alınacak tıbbi cihazlar için kullanılacağını açıklayan Gülbay, “Merhum Dr. Abdullah Sayıner’in Buldan halkı ile el ele vererek imeceyle yapmış olduğu hastanemize, şimdi de bizler onların evlatları olarak katkı yapmak zorundayız. Deve güreşlerimizi bu amaçla düzenledik. Şahsım ve tertip komitesi olarak deve güreşi severleri ve Buldan’da ve Buldan dışında yaşayan tüm hemşerilerimizi güreşlerimize davet ediyorum” diye konuştu.

KAYNAK: BULDAN’DA YAŞAM

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı