REKLAMI GEÇ

Cenazeler klimalı tabutla taşınacak

Cenazeler klimalı tabutla taşınacak

Buldan’daki cenaze hizmetlerinde klimalı tabut dönemi. Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği ile bir hayırsever tarafından satın alınan klimalı iki tabut, ilçedeki cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağışlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Kasım 2015 Çarşamba, 13:01

Yaz mevsiminde cenaze nakilleri ile cenazenin bekletilmesi sırasında karşılaşılan en önemli sorun sıcaklar oluyor. Defin için il ve ilçe dışından geleceklerin beklenmesi sırasında sıcak hava sıkıntısının aşılması için Buldan’a iki tane “klimalı tabut” alındı.

Buldan’daki cenaze defin hizmetlerinde kullanılmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağışlanan klimalı tabutların birisini Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği, diğerini de isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever aldı.

buldan_klimali_tabut-ic

Buldan’ı Güzelleştirme ve Turizm Derneği Başkanı Mehmet Yakın, konuyla ilgili açıklamasında, sıcak yaz günlerinde ilçe dışından gelecekler nedeniyle cenazelerin bekletilmesi sırasında yaşanan sıkıntıya dikkat eçkerek, “Cenazenin morglu cenaze yıkama araçlarımızda bekletmesi sıkıntı yaratıyordu. Cenaze araçta beklerken, aracın bir başka mahalleye gitmesi gerekiyor. Bu nedenle de araçların kullanılması mümkün olmuyor. Bazı ailelerimiz de cenazelerinin hastane morguna gönderilmesini istemiyorlar. Cenazelerinin evden ayrılmasını istemiyorlar. İşte aldığımız bu klimalı tabutlarla bu sıkıntıyı aşacağız. Cenaze evine götüreceğimiz bu tabutlara cenazeyi koyduktan sonra fişini elektriğe bağlayacağız ve aynen morg görevini görecek. Bu tabutlardan birini biz dernek olarak aldık. Diğerini de isminin açıklanmasını istemeyen bir hemşehrimiz alıp hediye etti. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı