REKLAMI GEÇ

Buldan’ın dünü ile bugünü arasındaki köprü: Dokuma Pazarı Sokağı

Buldan’ın dünü ile bugünü arasındaki köprü: Dokuma Pazarı Sokağı

Buldan Belediyesi, ilçenin dünü ile bugünü arasında köprü olan Dokuma Pazarı Sokağı’ndaki restorasyon ve altyapı çalışmalarını tamamladı. Buldan Evleri’nin korunması ve restorasyonu için de güzel bir örnek oluşturan çalışmayla tarihi sokak yeni bir görünüme kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2015 Cumartesi, 13:09

Mimarisiyle dikkati çeken Buldan Evleri, 2000 yılında koruma altına alındı. Ardından yavaş ilerlese de restorasyon çalışmaları başlatıldı. Restorasyon çalışması yapılan ilk yapı Ödel Evi oldu. Bunu Evliyazadeler ve Çelebiler konaklarının restorasyonu izledi.

Son olarak da Yeşildere Mahallesi’ndeki Dokuma Pazarı Sokağı’nda örnek bir çalışma gerçekleştirildi. Evler aslına uygun restore edildi. Telekom, içme suyu ve kanalizasyon şebekelerinin de tamamlanmasının ardından, sokak baştan aşağıya “Bergama taşı” ile döşendi.

Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Evleri’nin ne denli özel olduğunu gösteren güzel bir çalışmanın ortaya çıktığını belirterek, “Yeşildere Mahallesi’nde tamamlanan restorasyon ve altyapı çalışmalarının ardından tarihi dokuya özgü Bergama taş döşemesi yaptık. Bu uygulamayla sokağımız daha bir güzel oldu. İlçe halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 19 Temmuz 2015, 12:31

M.Gülbay belediyeciliğin yalnız çöp toplamak olmadığını, kültürel bir boyutu olduğunu da gösteriyor. yıkalım da 8 katlı bina yapalım diyenlere inat.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı