REKLAMI GEÇ

Buldan’da Yörük Şenliği coşkusu

Buldan’da Yörük Şenliği coşkusu

Buldan’da 2’incisi bu yıl düzenlenen Yörük Türkmen Şenliği’nde, renkli görüntüler yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2017 Pazartesi, 14:09

Buldan Yörük Türkmen Derneği tarafından düzenlenen 2. Buldan Yörük Türkmen Şenliği’nin ilk gününde yağmur sürprizi yaşandı. Yağmur nedeniyle Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen etkinliklerde, Türkiye’nin değişik yörelerinden gelen Yörük Türkmen Dernekleri’nin üyeleri türküler ve oyun havaları eşliğinde gösterilerini sundu.

Renkli görüntülerin oluştuğu şenliğin ikinci günü Yayla Gölü’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Şenliğe, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, AK Partili Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Buldan Yörük Türkmen Şenliği Ağası Musa Ülker, AK Parti Buldan İlçe Başkanı Ahmet Kırık, CHP Buldan İlçe Başkanı Musa Ünsal, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, Buldan ve Yenicekent Esnaf Kefalet Odası Başkanı Reşat Çalışkan, Buldan Esnaf Odası Başkanı Nuri Ertekin, İzmir Buldanlılar Derneği Başkanı Mehmet Seyrek, Atatürkçü Düşünce Derneği Buldan Şube Başkanı Mehmet Yiğit ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 250 dernek başkanı ve üyesi ile halk oyunları ekipleri katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Buldan Yörük Türkmen Derneği Başkanı Osman Ören katılımcılara teşekkür edip, “Buldan Yörük- Türkmen diyarıdır. Biz atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu topraklarda gelenek ve göreneklerimizi sürdürmeye kararlıyız” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da birlik ve beraberliğimizin sürmesi dileğinde bulunup, “Buldan yaylasında bu gördüğümüz manzara Türk milletinin her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşayacağını göstermektedir. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Daha sonra program sunucusu Ramazan Kıvrak, şenliğe katılan tüm Yörük Türkmen Dernekleri’nin başkanlarını sahneye davet ederek, tanıttı. Türk devletin tarihten beri her türlü zorluğun üstesinden geldiğini dile getiren Kıvrak, “Bizim iki büyük Mustafa’mız vardır. Biri Peygamberimiz Hazreti Muhammet Mustafa öbürü de Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Biz Yörük Türkmenler ikisinden de vazgeçemeyiz” dedi.
Program daha sonra yerel sanatçılar Fatoş Kadıoğlu, Arzu Gök, Tahsin Duru, Aşık Halim Kesen, İsmail Uzunoğlu, Hüseyin Demir, Alim Toker, Mehmet Özen, Aşık Garip Ali, Bedri Sarıkaya’nın seslendirdiği türkü ve oyun havaları ile eğlenen Buldanlılar, göl kenarında yapılan cirit müsabakalarında büyük heyecan yaşadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı