REKLAMI GEÇ

Pulmoner Rehabilitasyon tartışıldı

Pulmoner Rehabilitasyon tartışıldı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında program gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2017 Cuma, 09:57

Hekimlerin ve toplumun farkındalığının artması, bilgilendirilmeleri ve güncel gelişmelerin paylaşılması amacıyla tüm dünyada 12-18 Mart 2017 tarihleri arasında Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri düzenleniyor.

Hafta nedeniyle Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz ile birlikte, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesini ziyaret ederek, Pulmoner Rehabilitasyon ile ilgili düzenlenen programa katıldı.

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Alpaslan Alsoy ve hastane çalışanlarının hazır bulunduğu programda; Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Nurettin Şahin tarafından katılımcılara Pulmoner Rehabilitasyonun önemi, içeriği ve faydalarının anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

RAHAT BİR NEFES İÇİN PULMONER REAHABİLİTASYON ÖNEMLİ
Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Pulmoner Rehabilitasyon’un kronik akciğer hastalarının tedavisi ve hayat kalitelerini arttırma yönünde payının büyük olduğunu belirterek, “Kronik havayolu hastalıkları önleme ve kontrol programı kapsamında her yıl Pulmoner Rehabilitasyon Haftası etkinlikleri yapılmakta ve konuya ilişkin sağlık personelinin ve toplumumuzun bilgilendirilmesi, farkındalıklarının artırılması ve güncel gelişmelerin paylaşılması amaçlanmaktadır. Pulmoner Rehabilitasyon günümüzde kronik solunum hastalıklarının tıbbi tedavisinin standart bir bileşeni olarak kabul edilmektedir. Pulmoner Rehabilitasyon; kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarının düzeltmesini hedefleyen, hasta değerlendirmesini takiben bireysel olarak belirlenen egzersiz eğitimi, davranış değişikliği ve hasta eğitimi gibi yaklaşımları içeren kapsamlı uygulamalar bütünüdür. Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanemizde 2014 yılı Nisan ayından bu yana Pulmoner Rehabilitasyon ünitesi hizmet vermektedir. Şuana kadar yaklaşık 850 hastamız rehabilitasyon programına alınmıştır. 1 yıllık süreçte değerlendirdiğimizde 2016 yılında 130 hastamız 366 seans merkezimizde, 112 yatan hastamız da 1650 seans servislerinde rehabilitasyon programına alınmıştır. Pulmoner rehabilitasyon ünitemizde programa alınan her birey için 3-4 seans uygulanmaktadır, her bir seans da en az 20 dakika sürmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kronik solunum sistemi hastalıkları hem ölüm hem de hastalık yükü açısından ilk sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle Pulmoner Rehabilitasyonun kronik akciğer hastalarının tedavisi ve hayat kalitelerini arttırma yönünde payı büyüktür. Bu yıl Pulmoner Rehabilitasyon Haftası “Pulmoner Rehabilitasyon İle Nefes Al, Hareket Et, Yaşadığını Fark Et” sloganıyla kutlanmaktadır. Biz de bu vesileyle kronik akciğer hastalığından dolayı nefes darlığı çeken, çabuk yorulan, günlük aktivitelerini yapmakta güçlük çeken her bireyin öncelikle Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurması, gerekli görülen hallerde mutlaka pulmoner rehabilitasyon programlarından yararlanması gerektiğini tekrar vurguluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı