REKLAMI GEÇ

Sarıkaya, Türk tekstilinin son durumunu anlattı

Sarıkaya, Türk tekstilinin son durumunu anlattı

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü, Kaynak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Sarıkaya’yı konuk etti. Sarıkaya öğrencilere, ‘Türk Tekstilinin Dünyadaki Yeri ve Gelişimi’ konulu sunum yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Mart 2017 Salı, 10:55

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Kemal Sarıkaya, Denizli’deki tekstilin Türkiye’de önemli bir yerde olduğunu belirterek, bu iyi durumun sadece ev tekstilini kapsadığını, tekstilin diğer dallarında bu kadar iyi olmadıklarını söyledi.

“EN BÜYÜK SORUN İNSAN KAYNAĞI”
Bunda en büyük eksikliğin insan olduğunu, insana yönelik yeterli eğitimin verilmediğini ifade eden Sarıkaya, “Şirketler olarak insana yatırım yapmıyoruz, bu şirketlere maliyetli geliyor. Buldan Meslek Yüksekokulu ve benzeri okulların ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere Denizli firmaları olarak ihtiyacımız var. Denizli’de ara elaman eksikliği maksimum düzeyde. Ancak siz firmalara, firmalar da size uzak kalıyor. Okuldan mezun olan arkadaşlarım hemen en iyi yerlerde olmak istiyor. Kimse en alttan başlayarak, işin mutfağından tepelere yükselmek için sabretmek istemiyor” dedi.

“TEKSTİL ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”
Türkiye’de %100 yerli sermayeli tekstil markasının bulunmadığını, söyleyen Sarıkaya, markalaşmak için üretimin bırakılması gerektiğini, üretim ile markalaşmanın bir arada olamayacağını, ülkedeki firmaların kısa sürede çok fazla kazanmak için uzun bir süreci olan ve pahalı olan markalaşma yerine üretimi tercih ettiğini belirtti. Şu anda tekstilin zor bir süreçten geçtiğini, eskiden sattıklarının onda birini zor sattıklarını ifade eden Sarıkaya, Pakistan ile imza aşamasında olunduğu, Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanması ile pek çok firmanın kapanma durumu ile karşı karşıya kalacağını, özellikle Denizli’nin bundan çok kötü etkileneceğini söyledi.

Konferans sonunda Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gizem Karakan Günaydın, Kemal Sarıkaya’ya teşekkür ederek, teşekkür belgesi sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı