REKLAMI GEÇ

Buldan’ı heyelan korkusu sardı

Buldan’ı heyelan korkusu sardı

Buldan’da heyelan… Bir süre önce görülen kar ve yoğun yağışın ardından, ilçenin yüksek kesimindeki mahallelerde toprak kaymalarına yol açtı. Oluşan çatlaklar ve devrilen ağaçlar nedeniyle bölgede oturanlar tedirginlik içinde.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2015 Pazar, 11:51

Buldan, 13 yıl aradan sonra yoğun kar yağışını 5 Ocak’ta yaşadı. Yer yer kalınlığı 50 santimetreyi bulan kar, ardından gelen yağışlarla eridi. Bunun sonucunda nemli toprak Çaybaşı, Cumhuriyet ve Girne mahallelerinde toprak kaymalarına neden oldu.

Çaybaşı Mahallesi’ndeki Dr. Behçet Uz Caddesi, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Buldan Meslek Yüksekokulu ve Girne Mahallesi’ndeki Saltık Sokak’ta meydana gelen toprak kaymaları ve duvar yıkılmaları, buralarda oturan vatandaşları korkuttu.

Özellikle Girne Mahallesi’ndeki Saltık Sokak’taki Kesikbaş Çeşmesi üzerindeki tepede, yıkılan ağacın ardından duvar çöktü ve bunun sonucunda toprak kayması yaşandı. Toprak kaymasının çok dik bir yerde meydana gelmesnin çevredeki evler için tehlike yarattığı ifade ediliyor.

Toprak kayması meydana gelen yerlerde inceleme yapan Buldan Belediyesi yetkilileri, “Vatandaşımız rahat olsun, gereken neyse yapılacak ve mağdur olmalarına izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı. (Kaynak: Buldan’da Yaşam Gazetesi)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı