REKLAMI GEÇ

Doğanköy’de hukuk mücadelesi

Doğanköy’de hukuk mücadelesi

Buldan’da referandumla halkın hayır demesine rağmen Devlet Su İşleri Doğanköy’de kum ocağı açtı. Halkın iradesine karşı atılan adım hem vatandaşları hem de Buldan Belediyesi’ni harekete geçirdi. Belediye ve vatandaşlar konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ocak 2016 Pazar, 11:57

DSİ Bölge Müdürlüğü, Buldan ve civarında yapılacak olan göletler için Buldan’ın Doğanköy Mahallesi’ndeki arazilerden kum almak için 2014 yılında başlattığı çalışma, mahalle sakinlerinin referanduma gitmesi ve hayır demesiyle durdurulmuştu.
Referandum sonucuna rağmen, DSİ Bölge Müdürlüğü’nün mahallenin mera alanlarında açtığı kum ocakları, mahalle sakinlerini kızdırdı.

YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ
Doğanköy’deki mera alanları 6360 sayılı yasa ile İl Özel İdaresi’nden Buldan Belediyesi’ne geçtiğini vurgulayan Belediye başkanı Mustafa Gülbay, “2014 yılında DSİ kum ocağı açmak için benden yer tahsisi istedi. Mahalleli referanduma gitti ve hayır dedi. Buldan belediyesi olarak halkın iradesine saygı gösterdik DSİ’ye izin vermedik. DSİ bizden izinsiz, bizim arazimizde kum ocakları açıyor. Bu hukuksuzluktur. Konu ile ilgili tüm yasal mevzuatları araştırıyoruz. Gerekirse mahkemeye taşıyacağız” diye konuştu.

Doğanköy Mahalle Muhtarı Ahmet Boynikar, buldandayaşam.net gazetesine yaptığı açıklamasında, “kum alınmasına karşı geldiğimiz gerekçelerde herhangi bir değişiklik yok. Aradan geçen bir yıllık zamanda ne değişti ki gene kum alma girişiminde bulunuluyor. Biz sözümüzü referandumda söyledik. Bu girişim halkın iradesine karşı gelmektir. Biz bu bölgelerden kum alınmasına gene karşıyız. Bu ocak

VALİLİK İZİN VERMİŞ
Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı 24 Haziran 2014’de bu arazilerden kum alınması için 2019 yılına kadar izin verdiğini açıklayan Muhtar Boynikar, ancak Buldan Belediyesi ve mahalle sakinleri bu karara karşı çıktığını, Buldan Belediye Meclisinin kararı ile 23 Kasım 2014 tarihinde mahalle sakinlerinin katıldığı bir halk oylaması yapıldığını söyledi. Bu oylama sonucu, oylamaya katılan 197 seçmenden 1 boş oy, 17 evet çıkarken, 179 kişi kum ocağına hayır dediğini de belirten Boynikar, “ Bu sonuçtan sonra DSİ tarafından kum çıkarma girişimi bir süreliğine askıya alınıyor. Bölgede hiçbir faaliyet olmuyor. Ancak bugünlerde gene kum çıkarma girişimleri başladı” dedi.

BASMACI: HALKIN İRADESİNE SAYGI DUYUN
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı da uygulamaya tepki gösterdi. Doğanköy Mahallesi sakinlerinin oylarıyla, iradesiyle alınan kararın sonuna kadar arkasında olacaklarını ifade eden Basmacı, “Halkın iradesine karşı gelerek, “hayır” kararını çiğneyen ve köylünün bir karış toprağına dolgu malzemesi olarak göz dikenler, bunun hesabını vereceklerdir” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözünü de DSİ yetkililerine hatırlatan Yazmalı Efe CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Denizlimiz tütün, pamuk, mısır tarlalarını kaybetti. Şu an elimizde sadece üzümümüz kaldı. O verimli toprakları da bitirirsek, köylümüz çiftçimiz ne yetiştirip satacak, geçimini nasıl sağlayacak? Köylünün toprağına göz dikmekten vazgeçin. Halkın iradesine kimse karşı gelemez. Buldan ve Çal dışında üzüm yetiştirilen bölgemiz kalmadı. Oraları da kaybetmeyelim. Doğanköy halkının verdiği haklı mücadelenin sonuna kadar yanındayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı