REKLAMI GEÇ

EMEKLİ İKRAMİYESİ İLE TARİHİ EV SATIN ALDI

EMEKLİ İKRAMİYESİ İLE TARİHİ EV SATIN ALDI

CHP’li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, emekli ikramiyesi ile aldığı Kara Ahmetler Konağı’nı restore ettirerek turizme kazandırmayı amaçlıyor. Gülbay, “Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliye Şefinin evi olan Kara Ahmetler Konağı, Buldan’da başlatılacak olan yeni Kuvayi Milliye hareketinin de sembolü olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2015 Salı, 15:13

Buldan’ın Güroluk Mahallesi’nde bulunan tarihi Kara Ahmetler Konağı’nı emekli ikramiyesi ile satın alan CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, burayı restore ettirerek turizme kazandıracak.

Kurtuluş Savaşı’nda Kuvayi Milliye Şefi’nin evi olan ve Yörük Ali Efe, Celal Bayar gibi önemli kişilere ev sahipliği yapan Kara Ahmetler Konağı’nın işlemelerinin de yaklaşık 100 yıllık olduğunu belirten Başkan Gülbay, “Bu konağın işlemeleri, kendine has dokusuyla birlikte bir döneme ev sahipliği yapmış olduğu için benim çok dikkatimi cezbetmişti. Emekli ikramiyemle satın alarak restoresini de tamamlayarak Buldan’ımızın kültürel değerlerine katkı sağlamak amacındayım” dedi.

ic-1

Konağın Kuvayi Milliye hareketinin sembol değerlerinden biri olduğunu ve Buldan’da yeniden başlatılacak Kuvayi Milliye hareketinin de sembol değerlerinden biri olacağını vurgulayan Gülbay, “Kültürel değerlerimize önemli katkılar yapacaktır. Buldanlı olarak değişik yerlerde yaşayan ve Buldan hasreti çeken tüm hayırseverlerimizin bu ev ve konaklardan satın alarak Buldan turizmine kazandırmalarını rica ediyorum. Çocukluklarını ve gençliklerini yaşadıkları bu evlerin ilçemiz açısından çok büyük önemi vardır. Ben kendi çabalarımla bunun bir örneği olması amacıyla Kara Ahmetler Konağını satın aldım. Büyüklerimizin de buna benzer yapıları satın alarak ilçemize kazandırmaları yapacakları çok büyük bir hayır olacaktır” diye konuştu.

ic-2

Gülbay, Nadir Bostancıoğlu’ndan satın alınan konağın restorasyon projesinin Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nadide Seçkin’in gözetiminde tez ödevi olarak öğrenciler tarafından hazırlanacağını belirtti.

KAYNAK: Buldan’da Yaşam Gazetesi 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı