REKLAMI GEÇ

“HASTA BİR RUH HALİ İÇİNDEYİZ”

“HASTA BİR RUH HALİ İÇİNDEYİZ”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, artan terör olayları ve ardından tırmanan toplumsal gerginliğe dikkat çekti. “Hasta bir ruh hali içindeyiz” diyen Başkan Gülbay, terör olaylarını, HDP binaları ve Kürt kökenli vatandaşlara yönelik düzenlenen saldırıları da doğru bulmadıklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Eylül 2015 Perşembe, 12:17

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi, artan terör olaylarına dikkat çekti. Terör eylemlerine karşı ilçede “Sessiz yürüyüş” düzenleyeceklerini belirten Başkan Gülbay, kararın CHP, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin ortak görüşüyle alındığını söyledi.

Cumartesi günü saat 16.00’da Alanyazı Meydanı’nda toplanacaklarını belirten Başkan Gülbay, sessiz yürüyüşle terör olaylarını protesto edeceklerini dile getirdi. Yürüyüş sırasında esnafların da kepenk kapatarak yürüyüşe destek vereceğini vurgulayan Başkan Gülbay, en küçük bir taşkınlığa dahi izin vermeyeceklerini kaydetti.

TOPLUMSAL SAĞDUYU ÇAĞRISI
Ülkenin içinde bulunduğu durumu kaygı ile izlediklerini belirten Gülbay, ülkede iç savaş çıkartılmaya çalışıldığını öne sürdü. Kürt kökenli vatandaşlara ve HDP binalarına yönelik gerçekleştirilen saldırıları doğru bulmadıklarını anlatan Başkan Gülbay, “Yasal bir partinin yakılması doğru değil. Hasta bir ruh hali içindeyiz. Siyasiler kılı kırk yaran açıklamalar yapmalı. Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var, kavgaya değil. Barış ve istikrar istiyoruz. Neler yapılması gerekiyorsa her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

YENİCE FESTİVALİ YAPILMAYACAK
Artan terör olayları ve her gün gelen şehit cenazeleri nedeniyle belediye olarak Yenice Festivali ile ilgili de karar aldıklarını belirten Başkan Gülbay, festival organizasyonunun iptal edildiğini duyurdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı