REKLAMI GEÇ

Hayırsever kardeşleri attıkları imzaya pişman etmeyin!

Hayırsever kardeşleri attıkları imzaya pişman etmeyin!

Hayırsever Ali Ulvi, Adnan, Ayhan ve Alper Bakkal kardeşler, Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ek bina yaptırmak için protokol imzaladı. Aradan yaklaşık 3,5 yıl geçti. İnşaata başlanamadığı gibi, şimdi de “Maliyet 7 milyon liraya çıktı. Ya bunu karşılayın ya da yanınıza yeni bir hayırsever bulun” denildiği iddia edildi. Bakkal Kardeşler ise, attıkları imzanın arkasında olduklarını, kendilerine yeni bir proje sunulmasını, olmazsa yeni bir sağlık kurumu yaptırabileceklerini belirtti.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2015 Perşembe, 13:29

Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ek bina yaptırılmasıyla ilgili süreç Buldan’da günün konusu oldu. İstanbul’da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Ali Ulvi, Adnan, Ayhan ve Alper Bakkal kardeşler, ilçeye katkıları olması için 24 Mayıs 2012’de protokol imzaladı. Protokole hayırseverler adına Ali Ulvi ve Adnan Bakkal ile dönemin Denizli Valisi Abdülkadir Demir imza attı.

1,5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAKTI
Protokol töreninde yapılan açıklamada, Bakkal Kardeşler’in yaptıracağı ek hastane binasının 50 yataklı, maliyetinin de 1,5 milyon lira olacağı, bunun tamamının hayırseverlerce karşılanacağı ifade edilmişti.

MALİYET SÜREKLİ ARTTI
Aradan geçen sürede ek bina inşaatına başlanamadığı gibi, hayırseverlerin kapısı sürekli maliyet atışlarıyla çalındı. 2 milyon, 3 milyon derken, son gelinen noktada maliyetin 7 milyon liraya çıkarıldığı, hayırseverlere “ya bu paranın tamamını siz karşılayın ya da yanınıza yeni bir hayırsever alın” denildiği iddia edildi.

“BİR AN ÖNCE BAŞLAYIP BİTİRMEK İSTEDİK”
Yaşanan bu gelişmeler üzerine denizlihaber.com’a özel açıklamalar yapan hayırseverlerden Ali Ulvi Bakkal, “Protokolü imzaladık. Daha sonra proje geldi ve maliyet protokolde belirtilen rakamın iki katına çıktı. Kendi imkanlarımızı zorladık ve projenin tadil edilerek yeniden ele alınması süreci başladı. Protokolün imzalanması dört yıla yaklaşıyor ama bir adım ilerleme olmadı. Oysa biz bir an önce başlayıp bitirmek istedik” dedi.

Geçen sürede maliyetin yaklaşık 5 kat arttığına işaret eden Bakkal, “Rakam çok yükseldi. Şimdi buna protokolde yer almayan ve hastane bölgesinden geçen yolun ele alınması eklendi. ‘Kazıklı yol’ denilen bir uygulamadan söz ediliyor. Bu maliyeti aha da artıracak. Şu anda geldiğimiz noktada biz sözümüzün arkasında duruyoruz. Ancak sözü edilen rakam çok yüksek. Bize yeni bir proje sunulmasını bekliyoruz. Olmazsa yeni bir sağlık kurumu yaptırabiliriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı