REKLAMI GEÇ

Kardeşlik ve Barış Yorganı Buldan’da

Kardeşlik ve Barış Yorganı Buldan’da

Buldan İlçesi’ndeki Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali’nde 42 ülkeden 960 parçanın eklendiği 14 metre uzunluğundaki Kardeşlik ve Barış Yorganı sergilenmeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2015 Cumartesi, 11:08

Özcan DURUSOY/BULDAN (Denizli), (DHA)
11 yıl önce Altınoluk’ta oturan kırkyama yorgan sanatçısı Beriye Başak’ın gördüğü rüya ile yapımına başlanan Kardeşlik ve Barış Yorganı, 15’inci Buldan Dokuma ve Kültür Festivali kapsamında Buldan’a getirildi. Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezi’nde sergilenen yorgana festivale katılanlar büyük ilgi gösterdi. 14 metre uzunluğundaki 42 metrekare alana ulaşan yorganı Buldanlılar yakından inceleyerek Beriye Başak’tan yorganın hikayesini dinledi.

Yorganın Afrika’dan Amerika’ya 42 ülkeyi gezdiğini, yorgana 960 parça eklendiğini söyleyen kırkyama sanatçısı Beriye Başak, “Altınoluk’ta Sarıkız Efsanesi vardır. Bu Sarıkız, 11 yıl önce rüyama girdi. Bana bir yorgan uzattı ve ‘Bunun adı Barış Yorganı’dır, büyütün bunu’ dedi. Benim gibi bu işe gönül vermiş arkadaşlarımla Zeytindalı Kırkyama Yorgan Ekibini kurduk. İlk parçamız efsanedeki Sarıkız’ın resmedildiği bir kumaş oldu. Daha sonra bu parça ile Atatürk’ün doğduğu kent olan Yunanistan’ın Selanik kentine, Atatürk’ün evine gittik. Selanik ve Yunan kentlerindeki Türklerin verdikleri parçalarla yorgan gittikçe büyüdü. En son Tanzanya’ya gittik ve oradan yeni parçalar ekledik. Kardeşlik ve Barış Yorganı, 42 ülkeyi gezdi, 960 parça eklendi. Eklemeler devam ediyor. Bu eklemelerle dünyanın en büyük yorganı ünvanını da alıp Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmek istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı