REKLAMI GEÇ

Kimsesiz çocuklar için tasarladılar

Kimsesiz çocuklar için tasarladılar

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklar için özel tasarladıkları, zıbından takıma 100’e yakın kıyafeti hediye ettiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2015 Çarşamba, 10:42

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım bölümü öğrencilerinden anlamlı ziyaret. Öğrenciler, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Ercan Haytoğlu ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret etti.

denizli-buldan-myo-ogrenciler-yetistirme-yurdu-nda-ic

ÖZEL TASARLADILAR
Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 0-16 yaş grubu çocuklar için 50 Moda Tasarım öğrencisi tarafından hazırlanan zıbından, takıma 100’e yakın giysi kimsesiz çocuklara hediye edildi.
Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile çocuklar tanıştı, kaynaştı ve oyunların oynandığı etkinlik ile ilgili bilgi veren Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, “ Üniversiteli gençler, sosyal sorumluluk projesi olarak yapılanın çok orijinal olduğunu, öğrencilerin okumuş oldukları bölümle ilgili kardeşlerini düşünerek tasarımlarıyla ömür boyu unutulmayacak güzelliğe imza attılar” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın ise proje kapsamında anlamlı ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirtti. Altın, “Özellikle küçük yaşta çocuklar için özel tasarlanan kıyafet ve oyuncakların, iletişimde köprü olarak kullanılmasının ve bunun bizzat üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilmesi sevindirici” diye konuştu.

Buldan MYO Müdürü Doç.Dr. Ercan Haytoğlu, ziyaretin çocuklarımızın geleceğe dair hayallerine örnek oluşturacağını, geleceğe umut ve ümit ile bakmalarına pozitif etki oluşturacağını vurguladı.

Yorumlar

Alican Ç.   -  Bağlantı 2 Nisan 2015, 10:06

Kimsesiz çocuk yoktur. Devlet korumasındaki çocuk vardır. Söylemlerinizin farkında olmadan yetiştirme yurt ve yuvalarındaki çocukların etiketlenmesine sebeb olduğunu biliyor musunuz? Hayat Sende Derneğinin yaptığı #SosyalDuvarlarıYıkalım Projesi bkz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı