REKLAMI GEÇ

Denizli’nin doğal güzelliklerinde çevre katliamı yaşanıyor

Denizli’nin doğal güzelliklerinde çevre katliamı yaşanıyor

Cuma günü Yunanistan gezisine gidecek olan Denizli Free Riders (Denizli Özgür Motorcular) Grubu, Yunanistan provası öncesi gittikleri Denizli’nin doğal güzellikleriyle ünlü yerlerde gördükleri kirliliğe isyan edip, mıntıka temizliği yaptı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2017 Pazartesi, 10:50

Çevre kirliliği günümüzün en önemli sorunlarından. Başta, bölgenin en önemli tatlı su kaynağı olan Büyük Menderes Nehri, Adıgüzeller Barajı, Işıklı Barajı’nda görülen kirlilik kırmızı alarm seviyesinde görülürken, doğal güzellikleriyle de tanınan bölgelerde kirlilik yoğun şekilde görülüyor.

Cuma sabahı Denizli’den Yunanistan’a hareket edecek olan Özgür Motorcular (Free Riders) Grubu üyeleri Buldan, Süleymanlı Yayla Gölü, Güney, Adıgüzeller Barajı, Çal istikametinde prova yaptı.

Prova esnasında motorcular, doğal güzelliklerin olduğu alanlarda mıntıka temizliği molası verdi.

Avukat, doktor, mühendis, ressam, öğretmen gibi saygın meslekleri icra eden grup üyeleri, ellerine poşet alıp Süleymanlı Yayla Gölü çevresinde mıntıka temizliği yaparken, kirliliğe de isyan etti.

“KİRLİLİK HER YERDE”
Cuma günü yola çıkıp, Cumartesi günü giriş yapacakları Yunanistan’a ikinci kez gideceklerini söyleyen Gürcan Ekici, “Yunanistan ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde bu kirliliği görmek mümkün değil. Avrupalı, doğal güzelliklerini evinin içinden bile iyi koruyor. Bu kirlilik, bu yaşam tarzı sadece bizde var. Gittiğimiz yerlerdeki kirlilikleri görünce utanıyoruz. Doğayı kirletmeye kimsenin hakkı yok. Barajlarımızda, akarsularda, hatta mesirelik alanlar ile yayla gölü gibi doğal güzelliklerimizin olduğu her yerde kirlilik var. Bu ciddi bir sorun ve çevre temizliğiyle mücadele için ciddi bir devlet politikası gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı