REKLAMI GEÇ

PAÜ Buldan MYO’da çifte etkinlik

PAÜ Buldan MYO’da çifte etkinlik

Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu’nda Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programları öğrencileri “Tekstilde Aksesuar” seminerine katıldı, Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri ise müze ve antik kentleri ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2017 Pazartesi, 11:54

Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Moda Tasarım Bölümü Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Dr. Gizem Karakan Günaydın ve Öğr. Gör. Melek Arpacı Gündoğan tarafından düzenlenen seminerde fermuar, düğme, çıt çıt, cosmolon, kanca, rivet, plastik aksesuarlar üzerine üretim yapan YKK firmasının temsilcileri Engin Ertuğrul ve Erkan Bol sunum yaptı. Firma temsilcileri, öğrencilere moda aksesuarları ve ürünler konusunda detaylı bilgi verdiler.

Seminer hakkında açıklama yapan Öğr. Gör. Dr. Gizem Karakan Günaydın, “Okulun Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi programlarındaki öğrencilere yönelik bu seminerle, konvansiyonel tekstillerde kullanılan aksesuarların yanı sıra, fonksiyonel tekstillere yönelik tekstil malzemelerinde kullanılan aksesuar örneklerinden bahsedildi. Aksesuarın tasarım ve üretimdeki önemi vurgulandı, öğrencilerin sektör bilincinin arttırılması hedeflendi” dedi.

Seminer sonrasında firmanın ürettiği örnek aksesuarlar katılımcılara dağıtıldı.

MÜZE VE ANTİK KENTLERİ GEZDİLER
Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri ise kültürel etkinlikler kapsamında müze ve antik kentleri ziyaret etti. Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Tuncay Özdemir ile birlikte bölüm öğrencileri ilk olarak Aydın Arkeoloji Müzesi’ne gitti.

Müzede çağdaş sergileme konusu üzerine müze görevlilerinden bilgi alan öğrenciler, daha sonra Nysa ve Tripolis antik kentlerinde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde görerek konusunda uzman arkeolog ve restoratörlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı