REKLAMI GEÇ

Satrancın kalbi Buldan’da atacak

Satrancın kalbi Buldan’da atacak

Buldan, 1-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak Türkiye Satranç Şampiyonası’na evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ülkenin en önemli sporcuları,kürsüye çıkabilmek için Buldan’da yarışacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2014 Perşembe, 09:14

Buldan’ın Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve 1-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye Satranç Şampiyonası için geri sayım sürüyor. Türkiye’nin en önemli sporcularının katılacağı şampiyonanın sonunda Türkiye Şampiyonu Buldan’da belirlenecek.

İNTERNETTEN YAYINLANACAK
Buldan’ın CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gülbay’ın düzenlenmesi için büyük gayret gösterdiği şampiyona aynı zamanda internetten de canlı olarak yayınlanacak. Başkan Gülbay, satrancın eğitimde ve düşünme yapısında önemli olduğunu vurguladı ve şampiyonanın Buldan’da yapılmasının kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

BULDAN’A ÇOK ŞEY KATACAK
Satrançla birlikle analitik düşünmeyi öğrenen, yaratıcı ve üretken gençler yetiştirmek istediklerini ifade eden Gülbay,“İlçemizde bu prestijli organizasyonun yapılması için bize öneriyle gelen, ilçemizde öğrencilerin bu güzel atmosferine yaşamasına olanak veren federasyon başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın ilçemize ve ilçemiz halkına çok şey katacağına inanıyoruz” dedi.

ÖNEMLİ SPORCULAR GELİYOR
Buldan’ın şampiyonayı düzenlemek için çok istekli olduğunu belirten Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise, turnuva hakkında şu bilgileri verdi:
“Türkiye Şampiyonası’nda bu sene ilk defa yeni uygulayacağımız formatla; 2013 Türkiye Şampiyonu, 2014 Türkiye Kadınlar Şampiyonu, 2014 Türkiye Gençler Şampiyonu, 2014 Türkiye Kupası’nın ilk dokuz sporcusu ve en yüksek uluslararası kuvvet derecesine (ELO) sahip iki sporcunun katılımıyla 15 gün Satrancın kalbi Buldan’da atacak. Bu prestijli şampiyonayı gerçekleştirmek için bize her türlü olanağı sağlayan başta Buldan Belediye Başkanımız olmak üzere, Belediye çalışanlarına ve Buldan halkına şükranlarımı sunuyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı