REKLAMI GEÇ

Şevik ‘Sabuncu Yolu açılıyor’ müjdesini verdi

Şevik ‘Sabuncu Yolu açılıyor’ müjdesini verdi

Denizli’nin Buldan ilçesini İstanbul’a bağlayacak Sabuncu Yolu açılıyor. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Yenimahalle’den geçen eski Alaşehir Yolu’nun genişletme müjdesini verdi.

/ DENİZLİHABER / 20 Şubat 2014 Perşembe, 11:08

ŞENGÜL BOZ
Buldanlıların yarım asırlık özlemini sonlandıracak haber Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’ten geldi. Şevik, Orman Su Deposu’ndan itibaren ilçe merkezini Sarıgöl-Alaşehir karayoluna bağlanması planlanan Sabuncu Yol ile ilgili bağ bahçe sahipleri ile ön muvafakatların imzalandığını,Buldan Belediyesi Fen İşleri tarafından planlanan çalışmanın yol güzergahının belirlendiğini bildirdi.

Yolun açılmasıyla ilçede önemli bir problemin geride kalacağını belirten Şevik, “Buldan halkı için yıllar boyu sorun olan şehirler arası ulaşım sıkıntısını büyük ölçüde çözdük. Karadere Köprüsü’nü duble yol olarak tamamladık. Ancak, ilçemiz halkının 50 yıllık özlemi olan ve ilçemizi Alaşehir Yolu’na bağlayan Sabuncu Yolu için yapılan çalışmalara 2007 yılında başladık. Sabuncu Yolu bizim için önemli. Çünkü, Denizli’yi Alaşehir üzerinden İstanbul’a bağlayan ana yola ikinci bağlantı olacak” dedi.

Yol ile ilgili çalışmaların 2007 yılından bu yana bölümler halinde devam ettiğini anlatan Başkan Şevik,“700 metrelik ilk etap çalışmasını 2011’e kadar tamamladık. İstimlak sorununu da belediye bütçesinden çözdük. İkinci etap çalışma için 2011 yılında start verdik. Yola bağlantısı olan arsalar konusunda 30’a yakın vatandaştan (bir kaçı hariç) istinat duvarı ve bahçe duvarlarını üstlenerek yazılı muvafakatlarını aldık” dedi.

denizli-buldan-mustafa-sevik-ozgecmis-anons

Bu çalışmalarda Buldanlı hayırsever işadamlarının desteğini aldıklarını da kaydeden Şevik, “600 metrelik bu etapta bulunan Koçyaz mevkiindeki 5 adet köprünün sanat yapılarına hayırsever işadamlarımız Ali ve Muhsin Dönmez(Sarayköy DEPAŞ sahipleri) kardeşler tarafından yaklaşık 100 bin lira hibede bulunulmuştur.. Ayrıca, Aydem ile ön görüşmeler yapılmış olup, yolda kalan trafo ve bağlantı direkleri yol kenarına alınacaktır. Önümüzdeki günlerde geri kalan muvafakat işlemleri tamamlandıktan sonra yol açma çalışmalarına Belediyemiz tarafından devam edilecektir”diye konuştu.
PROJE-ANONS1

Konu ile ilgili olarak süren tartışmalara da değinen Başkan Şevik, “Önce bu konuda anlayış gösteren ve arsalarını belediye çalışmalarına bağışlayan Buldanlı hemşehrilerime çok teşekkür ederim” diyerek, şunları söyledi:
“Gelecek günlerde birkaç sorunu da kolayca çözeceğiz. Ancak, bu çalışmaların farklı siyasi tartışmalara konu edilmesi ve sahiplenilmesi etik olmadığı gibi, Buldan halkına da haksızlık etmektir. Hiç kimse siyasi ikbal için bu bağışı yapmamış, herkesin gönlünde daima Buldanlının esenlik ve ilerlemesi-gelişmesi dışında bir niyet olmamıştır. Biz şimdiye kadar yaptığımız ve Buldan’ı başka bir çağa taşıyan tüm çalışmalarımıza devam edeceğiz, adı geçen yol çalışmalarımız, bu hedeflerimizin sadece bir tanesidir. Buldanlıların gönlünde yer alacaksak, hizmetlerimizle yer almalıyız, başka bir arzumuz yoktur, bunu kimse iddia edemez.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı