REKLAMI GEÇ

Şevik’ten Yenicekent’e özel projeler

Şevik’ten Yenicekent’e özel projeler

Buldan Belediye Başkan Adayı Mustafa Şevik projelerini açıklamaya devam ediyor. Başkan Şevik, 30 Mart sonrası Büyükşehir statüsü ile birlikte Buldan’ın mahallesine dönüşecek olan Yenicekent Kasabası için hazırladığı projeler ile çok yönlü kalkınma hamlesine hazırlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2014 Salı, 10:14

Buldan Belediyesi için 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden adaylığını açıklayan mevcut Başkan Mustafa Şevik, ilçeye bağlı belde ve köylerde özel bir çalışma stratejisi izliyor. Buldan içinde ve bağlı köylerdeki seçmenin sağduyusuna güvenen Şevik, hazırladığı projelerle, daha önce İl Özel İdaresinin uhdesinde olan çalışmalara kendi projeleri ile yeni bir çerçeve çiziyor.

YENİCEKENT KALKINACAK
Yenicekent projelerini hazırlayan ve bunları bir kitapçığa dönüştüren Başkan Şevik, Başta tarım, termal ve kum ocağı işletmesi olmak üzere pek çok çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi öngörüyor. Kasaba içinden geçen dere ıslahını ve sanayi bölgesi düzenlemesini hızla ele almayı planlayan Şevik ayrıca, kapalı pazaryeri, stad düzenlemesi, yolların ve altyapının gözden geçirilmesi ile birlikte toplam 36 maddelik “yapılacak işler” listesi belirliyor.
“İmar Planlamasından ulaşıma kadar, Yenicekent’in sorunları oldukça uzun bir listeyi kapsıyor” diyen Başkan Mustafa Şevik, “Bu güne kadar yapılanlar oradaki belediyelerimizin hizmetiydi. Ama bundan sonra Buldan Belediyesine bağlı olacaklar ve vereceğimiz hizmetlerle yapılanları daha ileri seviyeye çıkaracağız” dedi.

GÜVENLİK KAMERASI TAKILDI
Yenicekent’in potansiyelinin pek çok ilçeden daha fazla ekonomik imkan taşıdığını belirten Başkan Mustafa Şevik, bu durumu değerlendiren projelerle yola çıktıklarını ve Buldan’da olduğu gibi Yenicekent’te de modern hayat şartları için hazırlandıklarını belirtti. “Kasabamızın güvenliğini önemsiyoruz” diye devam eden Mustafa Şevik, “ilk iş olarak güvenlik kameralarıyla kasaba giriş-çıkışlarını kontrol altına aldık. Kum ocağı beton santrali için girişimlerimiz devam ediyor. İkinci adımızın tarım ürünlerinin saklanabileceği soğuk hava deposu olacak. 30 Mart sonrası hızlı biçimde çalışmalarımıza start vereceğiz” diyerek proje maddelerini açıkladı.

galeri-anons

ŞEVİK’İN YENİCEKENT VİZYONU
“İmar Planı yenilenecek, İmar planına uygun yeni konut alanları oluşturulacak, Numarataj çalışmaları tamamlanacak, Yeni toplu konut alanları oluşturulacak, Kilit-parke taşı üretim tesisi kurulacak, Tüm yollar kilit-parke taşı ile kaplanacak, Termal alan ilan edilen kasabamızın 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanacak, Yeni açılan turizm yolu düzenlenecek, Kasaba içerisinde mevcut 5 adet park yenilenecek yeni parklar yapılacak, Sanayi dükkanlarının bakım ve onarım çalışmaları yapılacak, Ilıcalar Caddesi ve Narlıdere Piknik yolu yeniden düzenlenecek, Açık Pazaryerimiz yeniden projelendirilerek Kapalı Pazaryerine dönüştürülecek, Kanalizasyon şebeke arızalan giderilecek, Regülatör yanındaki rekreasyon alanı düzenlenecek, Kazı çalışmalarının devamı için mevcut kaynaklar güçlendirilecek,

‘Yenicekent Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivali’ her yıl düzenlenecek, Kasabamızı Buldan-Denizli karayoluna bölünmüş yol ile bağlanacak, Amatör maçların oynandığı futbol sahamız spor kompleksine dönüştürülecek, Halı sahamız yenilenecek, gençlerin kullanımı için aktif hale getirilecek, Mezbahamız modern koşullarda ve hijyenik kesim yapılan bir tesise dönüştürülecek, Tarım ürünlerimizin korunması için merkezi soğuk hava tesisi yapılacak, Kasaba içinden geçen Buldan Deresi ile Diribol Deresinde ıslah çalışmaları yapılacak, Kasabamız ana girişinde bulunan köprü düzenlenerek genişletilecek, Kasabamızın merkezindeki Cumhuriyet Alanında yeni düzenleme yapılacak, Kapalı spor salonu yeniden düzenlenecek ve kullanıma açılacak,
denizli-buldan-mustafa-sevik-ozgecmis-anons2

Okullarımızın bakım onarımı yapılıp çocuklarımızın daha iyi eğitim almaları sağlanacak, Anaokulu eğitim binası yapılarak hizmete sunulacak, Katı atık tesisi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kurulacak, Atık su tesisi kurulup suyun tarıma geri dönüşümü sağlanacak, Kasabamızın muhtelif merkezlerine 5 adet tatlı su çeşmesi konulacak, Narlıdere piknik yolu asfalt çalışması yapılacak, Kasabamıza yüzme havuzu yapılması projelendirilecek, Buldan-Denizli yol girişinde bulunan tak moder biçimde yenilenecek, Eski mezarlık çevre düzenlemesi yapılacak, Belediye araç parkı yeniden düzenlenecek, Sera bölgesine köprü yapılarak hizmete açılacak, Yenicekent-Buldan arası ulaşımını sürekli hale getiren bir düzenleme yapılacak.”

PROJE-ANONS1

“Yenicesiz Buldan topal, Buldansız Yenice kördür” vecizesinden yola çıkıyoruz” diyen Şevik, “her iki cephede tek insan gibi çalışacak ve Yenicekent halkı ile Buldan ve köylerimizi buluşturacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı