REKLAMI GEÇ

Sosyolog Cansu Deda, kadınlara finansal okuryazarlığı anlattı

Sosyolog Cansu Deda, kadınlara finansal okuryazarlığı anlattı

Habitat Derneği Denizli Eğitmeni Sosyolog Cansu Deda, “Kız Kardeşim” projesi kapsamında Buldan’da kadınlar ile bir araya geldi, “Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık” eğitimi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Nisan 2018 Cuma, 16:40

“Kız Kardeşim” projesi kapsamında “Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık” eğitimi, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nda düzenlendi. Eğitimi Habitat Derneği Denizli Eğitmeni Sosyolog Cansu Deda verdi.

Bireyler için finansal okuryazarlık eğitimleri ile kadınların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirmelerine destek olmayı, yeteneklerini geliştirebilecek ve yetkinlik kazanacakları platformlar yaratmayı, kadınların ekonomik sürece katılımlarını artırmak amacıyla eğitim ve danışmanlık desteği vermeyi hedeflediklerini belirten Cansu Deda, “Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarının güçlendirilmesi ve bölgesel ekonomik kalkınmada etkin rol almasını sağlayacak fırsatlar yaratılması için eğitimlerimiz devam ediyor. Türkiye’de kadınların maalesef iş gücüne katılım oranı düşük ve yıllara göre de azalma gösteriyor. Kadınların kendi işlerini kurarak ekonomiye katılmaları gerekiyor. Eğer biz hedeflerimize ulaşacaksak, kadınlar hayatın her alanında olmalı. Bu eğitim sayesinde de kadınlara mali kaynaklarını yönetmeleri konusunda bilgiler aktardık” dedi

Eğitimin Buldan’daki bileşeni olan Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman ise, “Kadınların kişisel mali kaynaklarını doğru yönetebilmeleri ve temel finansal hizmetleri tanımaları amaçlanan çok güzel bir proje. Cansu Hanım bizlere bütçe, harcamalar, birikimler/ yatırımlar, borçlar, banka ve kredi kartı, tasarruf konularında bilgi verdi. Hepimiz için çok faydalı bir sunum oldu. Kendilerini burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Cansu Hanım’a anlatımları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

PROJE HAKKINDA
“Kız Kardeşim” projesi Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Coca Cola işbirliği ile kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi, ekonomik kalkınmada aktif rol almaları için desteklenmesi amacıyla başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı