REKLAMI GEÇ

Sulama kanalının kapağını çaldılar

Sulama kanalının kapağını çaldılar

Buldan’da hırsızlar DSİ’nin kanal kapaklarını çaldı. Cindere’nin tarım arazilerini sulanması için bırakılan su boşa aktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2018 Pazar, 16:38

Buldandayasam.net’in haberine göre Buldan Jandarma Komutanlığı dün çok önemli bir operasyon gerçekleştirerek üç hırsızlık zanlısını gözaltına aldı. Bölgede Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanallarında kullanılan ağır metal kapakların çalındığı ihbarı üzerine yapılan çalışmada üç şüpheli yerinden sökülen metal kapaklarla yakalandı. Minibüsle olay yerine geldikleri belirlenen şüphelilerin araçlarında yapılan aramada ağır metal kapaklara rastlandı.
Tanesinin 15 bin liradan üretildiği belirtilen kanal kapaklarını hurda fiyatına satmayı planladıkları ileri sürülen S.B, U.B ve M.A gözaltına alınırken minibüslerine de el kondu.

O SU TARLALARA AKSAYDI…
Jandarma operasyonu Yenicekent Mahallesi’nde gerçekleştirdi ve şüphelileri de bu bölgede yakaladı. Çalınan kanal kapaklarının da aynı bölgedeki kanallardan söküldükleri ortaya çıktı. Ekipler kapağı sökülen kanalların suyunun boşa aktığını tespit etti. Kontrolsüz bir biçimde akan sulardan bölgedeki tarım arazisi sahiplerinin büyük bölümünün bilgisi yok. Şu ana kadar yetkililer su baskını şikayeti almasa da, yetersiz yağış nedeniyle rezervi sıkıntıda olan Cindere ve Adıgüzel barajlarından gelen suyun boşa akıtılmasının maliyeti yaz döneminde ortaya çıkacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı