REKLAMI GEÇ

Tarihi binada muhteşem defile

Tarihi binada muhteşem defile

Buldan Ticaret Odası’nın, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile düzenlediği defilede, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin tasarımları tanıtıldı. Defile tarihi BELKÜM binasında gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2015 Cuma, 09:34

Tarihi Buldan Belediyesi El Sanatları ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen defile, Buldan Ticaret Odası tarafından gerçekleştirildi. Ticaret Odası’nın GEKA desteği ile yürüttüğü “Buldan Bezi ve Markalaşma” projesi kapsamında düzenlenen defilede, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin kendi tasarımları sergilendi.

ic-1
Ulusal Tasarımcılar Derneği Başkanı Odon Gerel , Anjea Moda Tasarım Firması’nın Sahibi Vildan Çaputçu, Adnan Bakkal, Tuna Karakaya, ve Günay Atalayer’in Jüri üyesi olarak yer aldığı defileye, Kaymakam Hacı Uzkuç, Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB yönetim kurulu üyesi Necdet Özer, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Koç ve vatandaşlar katıldı.

ic
GELECEĞİN MODACILARI BULDAN’DA
PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu Moda ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin hazırladığı tasarımlar, defilede jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. 20 öğrencinin 20 tasarımının görücüye çıktığı defilede, Jüri özel ödülünü Aslı Can- Grinin Tılsımı rumuzlu kıyafetiyle kazanırken, Büşra Korkmaz- Gökkuşağı ile üçüncü, Sinan Gök- Mia ile ikinci, Dilara Taşkıran Stardust ile birinci oldu.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, her bulunduğu platformda Buldanlı olduğunu gururla dile getirdiğini belirterek “Bugün bu tarihi mekânda izlediğimiz muhteşem defile beni bir Buldanlı olarak çok gururlandırdı. Böylesine güzel defile ve organizasyonlarla güzel Buldan’ımızı ve Buldan Bezimizi tanıtım çalışmalarına bizlerde elimizden gelen her türlü katkıyı yaparak daha çok yapmalıyız” dedi.

ANONS
Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen de yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek “İki yıl önce Buldan Ticaret Odası olarak Buldan Bezi defilesini Denizli’de Anemon Otel’de gerçekleştirmiştik. Bu yıl Buldan’da tarihi binamızda yaptık. Gelecek yıl İstanbul’da yapmayı planlıyoruz. Amacımız Buldan bezinin markalaşması ve tüm dünyada tanınan ve kullanılan ürünler haline gelmesidir. Buldan bezi coğrafi işaret patenti alınması yolunda yaptığımız çalışmalarda sona yaklaşılmıştır” diye konuştu.
KAYNAK:BULDAN’DAYAŞAM

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı