REKLAMI GEÇ

YAYLA GÖLÜ KUŞLARI KATALOGDA TOPLANDI

YAYLA GÖLÜ KUŞLARI KATALOGDA TOPLANDI

İklim değişimliği ve her geçen gün daralan yaşam alanları nedeniyle türlerin tek tek ortadan kaybolduğu ortamda Buldan Yayla Gölü’nün yabani ziyaretçileri katalog nitelikli bir kitapta toplanarak gelecek nesillere ışık olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2018 Çarşamba, 11:00

Doğal yaşam alanlarının yok olması ve iklim değişikliği her yıl onlarca canlı türünün sonsuza dek yok olmasına neden oluyor. Bu endişeyi sonuna kadar hisseden Buldan Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, ilçenin eşsiz güzellikteki Yayla Gölü’nü kullanan göçmen kuşların yer aldığı bir kitap hazırladı.

Katalog niteliği taşıyan kitapta, Buldan’ı ziyaret eden türler tek tek ve detaylıca ele alındı. Projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra BM Kalkınma Programı ile Anadolu Efes katkı koydu.

Kuşlar Sizi Çağırıyor başlıklı proje kapsamında ortaya çıkan kitap Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Leyla Özkan kaleme alındı.

Buldan Yayla Gölü Kuş Rehberi adlı kitabın tanıtımı da ilçede gerçekleşti. Kitabın tanıtımında konuşan Buldan Yayla Gölü Kuş Rehberi yazar Leyla Özkan, “İklimlerin değişikliğe uğradığı ve giderek bu değişimin hızlandığı dünyamızda, gelecekte bazı canlı türlerinin bulmakta zorlanacağız. Özellikle daha hassas canlılar olan kuşların bir kısmı gelecekte olmayacak gibi görünüyor. Bu nedenle önemli bir habitat olan Buldan Yayla Gölü’nün kuşlarını tespit etmek ve geleceğe miras bırakmak adına bu kitap önemli bir belge olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı