REKLAMI GEÇ

Yeniden yeşil Buldan için çöp topladılar

Yeniden yeşil Buldan için çöp topladılar

Buldan Güngör Cerit İlkokulu’nun 14 öğrencisinin “Buldan için bir şeyler yapalım” önerisi Belediye Başkanı Mustafa Gülbay tarafından projeye dönüştürüldü. 3 aşamalı projenin ilk ayağı ise Başkan, öğrenciler, belediye personeli ve vatandaşların katılımı ile çöp toplama çalışması oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2016 Çarşamba, 17:04

Buldan Güngör Cerit İlkokulu öğrencilerinin Başkan Mustafa Gülbay’ı ziyaretleri ve burada yaptıkları “Buldan için bir şeyler yapalım” önerisi kapsamlı bir projeye dönüştürüldü. “Yeniden Yeşil Buldan” adıyla planlanan üç aşamalı projenin ilk aşaması olan ”Temiz Buldan” çalışması, Başkan Gülbay, öğrenciler, belediye personeli ve vatandaşların katılımı ile başladı. Buldan Belediyesi önünde bulunan Alanyazı Meydanı, İsmet Paşa Caddesi, Stadyum çevresi, Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu çevresi ile Belediye Toplu Konutları içinde bulunan cadde ve sokaklardaki çöpler toplandı.

“Yeniden Yeşil Buldan” projesiyle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, 1994 yılında meydana gelen orman yangınından önce ilçenin “Yeşil Buldan’” olarak anıldığını hatırlatarak, ilçedeki yeşil alanların oranının artırılacağını ifade etti. Başkan Gülbay, proje kapsamında, cadde, sokak, bahçe ve parkların temizlenmesi ve geri dönüştürülebilir atıkların tamamının ekonomiye kazandırılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Güngör Cerit İlkokulu öğrencileri Yılmaz Büyükdere, Bekir Yoldaş, Simay Özyurt, Selen Özet, Enes Çoban, Ayşegül Erölçer, Müberra Nay, Aleyna Tireli, Kerim Ahmet Çiçek, Ahmet Uluer, Sude Toker, Meriç Çetler ve Arda Karar’ın kendisini ziyaret ettiğini anlatan Başkan Gülbay, “Çocuklar bana, Buldan için bir şeyler yapmak istediklerini söylediler. Ben dedenizli-buldan-cevre-temizlik-1 kendilerine ‘Ne yapmak istiyorsunuz?’ diye sordum. Bazıları, temizlik kampanyası, bazıları fidan dikme, bazıları da geri dönüşüm konusunda etkinlik önerdiler. Bunların hepsini birleştirip, üç aşamalı “Yeniden Yeşil Buldan” projesini önerdim, kabul ettiler. Projenin 1. aşaması “Temiz Buldan”, 2. aşaması “Atık Toplama- Geri Dönüşüm” ve 3. aşaması ise ”Fidan Dikme” Geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımızın önerilerini, belediye olarak her türlü destek ve öncülüğü yaparak, onlarla birlikte gerçekleştireceğiz. ”Yeniden Yeşil Buldan” projesine, gerek Buldan’da ve gerekse başka şehirlerde yaşayan tüm hemşerilerimizi katkıda bulunmaya çağırıyorum. Böyle bir proje önerisi ile gelen çocuklarımızı yürekten kutluyor ve bu tür projesi olan herkesi, projelerini anlatmaya ve birlikte gerçekleştirmeye davet ediyorum. Katılımcı belediyecilik anlayışının örneklerinden birisini tüm hemşerilerimizle hayata geçirdiğimiz için mutluyum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı