REKLAMI GEÇ

40 yıllık gelenekle Ata’ya saygı…

40 yıllık gelenekle Ata’ya saygı…

Denizli’nin Çal İlçesinde esnaflık yapan İlhan Üşür, her yıl 10 Kasım’da babasından kalma gelenekle Atatürk’ü anıyor. Üşür babasından görüp öğrendiği gibi sabah saatlerinde işyerinin önüne Atatürk Çiçeğini çıkarıp, akşam saatlerinde evine götürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2018 Cumartesi, 15:29

Çal İlçesi’nde, “Atçalı Dayı” olarak bilinen merhum Mehmet Üşür, 40 yıl önce açtığı lokanta ve köfte dükkanının önüne her 10 Kasım’da Atatürk çiçeği koymaya başladı. Mehmet Üşür, 3 yıl önce hayatını kaybetti. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği yapan oğlu İlhan Üşür, babasından kalma geleneği yaşatmaya devam ediyor.

Üşür, bugün lokantasının önüne bayrak astı, Atatürk çiçeğini koydu, “Her yıl bir saksı Atatürk çiçeği alıyorum” diyen Üşür, “Aldığım çiçeği bir günlüğüne dükkanın önüne koyuyorum, daha sonra eve götürüyorum. Babam da böyle yapardı. Ailemiz Atatürk’e saygısını bu şekilde ifade ediyor. Benim de iki oğlum var, onlara da sürekli söylüyorum; Bu çiçek her 10 Kasım’da dükkanımızın önünde olacak” diye konuştu.

ATATÜRK ÇİÇEĞİ
Atatürk çiçeği, sadece Türkiye’de adı geçen bir çiçektir. Mustafa Kemal Atatürk, yurt dışı seyahatine gittiği sıralarda, bu çiçeği ülkeye getirerek, Türkiye’ye tanıtmıştır. Adı bilinmeyen bu kırmızı renkli çiçek, Atatürk çiçeği olarak Türkiye’de anılmaya başlanmıştır. Hatta bir profesörün bu çiçeği ürettikten sonra, Atatürk’e hayranlığından dolayı, çiçeğe bu ismi verdiği de söylenmektedir. Atatürk çiçeği, sonbahar ve kış aylarında çiçek açmaya başlar. Özellikle kış çiçeği olarak bilinmektedir. Kış çiçeği olsa da, soğuğa karşı hassas bir çiçektir. Direk gelen güneş çiçeğin ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Bu yüzden gölge ve çok serin olmayan oda sıcaklığında olan yerler Atatürk çiçeğinin sağlıklı büyümesi ve uzun ömürlü yaşaması için ideal ortamlardır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu