REKLAMI GEÇ

52 ÇAL TÜRKÜSÜNÜ KURTARDILAR

52 ÇAL TÜRKÜSÜNÜ KURTARDILAR

Çal ilçesinde yöre halkı tarafından asırlardır dillendirilen ve unutulmaya yüz tutmuş 52 halk müziği türküsü ve ağıt, Çal Belediyesi ile Türk Halk Müziği sanatçısı Adnan Koparan’ın 3.5 aylık çalışması sonucu derlendi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Asırlık kültürümüzü gelecek kuşaklara aktaracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2015 Perşembe, 11:47

Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, yerel yönetimlerin alt ve üst yapı, park, bahçe yapmanın yanı sıra sorumluluk sahibi olduğu coğrafyanın sosyo-kültürel değerlerine sahip çıkmak ve bu değerleri destekleme görevleri olduğunu da söyledi. Göreve başladıktan kısa süre sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Adnan Koparan ile görüşüp, unutulmaya yüz tutmuş, her hangi bir yerde kaydı bulunmayan ya da TRT repertuvarında olmayan yöreye ait türkü ve ağıtların derlenmesini istediğini söyleyen Fethi Akcan, “Sanatçımız Adnan Koparan, Çal Belediyesi’nden görevli bir ekip ile birlikte 3.5 ay çalıştı. Yüz yüze yüzlerce vatandaş ile görüşüldü. 52 türkü ve ağıtın derlemesi yapıldı. Yöremizde yaşayan ve az sayıdaki yaşlıların bildiği, türkülerimizi kurtardık. Asırlık kültürümüzü gelecek kuşaklara aktaracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçmişten geleceği köprü kurduk. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Sanatçı Adnan Koparan ise, 31 yıllık sanat hayatının en önemli çalışmasını gerçekleştirdiğini söyledi. Koparan, “52 derlemeden 18’ini seçtik ve bu türkülerden albüm yapacağız. Albüm, Mayıs ayında türkü severlerin elinde olacak. Çal Belediyesi ile birlikte çok önemli bir projeyi başarıyla gerçekleştirdik. Derlediğimiz türküleri TRT repertuvarına kazandıracağız” diye konuştu.

Yorumlar

Zeki Akakça   -  Bağlantı 22 Ocak 2015, 16:41

Ne mutlu Halk Kültürü için emek verenlere…
Çal Belediyesini ve Sanatçı Adnan Koparan’ı ve tabii ki yerel sanatçıları de kutluyorum.
O türküleri ağıtları bu günlere taşıyıp paylaşan yürekleri de saygı ve şükranlarımı sunuyorum…
Örnek olması dileği

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu