REKLAMI GEÇ

Afrin Kahramanlarına Çal’dan üzüm ve pekmez

Afrin Kahramanlarına Çal’dan üzüm ve pekmez

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe Çal’dan anlamlı destek. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla hazırlanan kuru üzüm, pekmez, örme şapka kahramanlara ulaştırılması için Kızılay’a teslim edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2018 Salı, 10:24

Çal Belediyesi’nin Kızılay ile birlikte organize ettiği ve Çal halkının yoğun katılım gösterdiği organizasyon tamamlandı. Çallılar üzüm ve pekmezlerini Afrin Kahramanları için hazırladı, kadınlar Mehmetçik üşümesin diye şapka ördü.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle üzüm, pekmez ve örme şapkalar düzenlenen törenle Kızılay’a teslim edildi.

Törene Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Akcan “Aynı Çanakkale Savaşı’nda olduğu gibi ordumuzun her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Halkımızın da desteği ile birlik ve beraberliğin yok olmadığını anlatmak istedik. Bunu da bu şekilde ortaya koyduk. Buradan halkımıza askerlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç de Mehmetçiğe manevi destek sağlamak için bir araya geldiklerini belirterek, “Okullardan mektuplar geliyor. Öğrencimizden biri ‘Asker amca siz bizi korumak için varsınız. Unutmayın ki yalnız değilsiniz. Akşam evde yatarken yorganı üzerime çektiğimde sizler için dua ediyorum’ yazmış. Bugün burada Çal Belediyesi’nin Çal halkıyla topladığı üzümler ve pekmezler sizlere ulaştırılacak” dedi.

Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ise “Ordumuz için orada her zaman yardıma koşuyoruz. Biz de oradaki askerlerimize her zaman destek oluyoruz. Çal’dan gelen bu yardımı askerlerimize ulaştıracağız. Bu yardımı için Belediye Başkanı Fethi Akcan’a ve Çal halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Üzüm, pekmez ve örme şapkalar ile birlikte Afrin’de savaşan kahramanlara Çal’dan mektuplar da gönderildi. Öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlar mektuplarında Mehmetçiğe “Yanınızdayız” mesajı verdi.

Törenin ardından malzemeler Afrin Kahramanlarına ulaştırılmak üzere Kızılay’a teslim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu