REKLAMI GEÇ

Afrin yiğitlerine çal’dan üzüm ve pekmez

Afrin yiğitlerine çal’dan üzüm ve pekmez

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’de terör örgütleriyle amansız mücadelesini sürdürürken, Türk halkının da büyük desteğini görüyor. Çallılar, Afrin Kahramanları için üzüm ve pekmez hazırlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2018 Cuma, 11:50

Çal’da bir süre önce Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın teşvikiyle kadınlar, mahallelerden pekmez ve kuru üzüm topladı. Birçok kadın kahramanlar için ellerine şiş ve ip aldı, eldiven, bere ve atkı ördü.

Toplanan üzüm, pekmez ve Çallı kadınlar tarafından hazırlanan malzemeler 26 Mart Pazartesi günü saat 14.00’te Kızılay Şubesi’ne Belediye Başkanı Fethi Akcan tarafından teslim edilecek.

Ayrıca, Başkan Akcan’ın Afrin kahramanlarına yazdığı mektup da malzemelerle birlikte gönderilecek.

Çal Belediye Başkanı Akcan, “Kurtuluş Savaşı’nda düşman askerleri Çal sınırlarına geldiğinde, Çal halkı değirmenlerden kağnılarla Uşak Cephesi’nde bulunan Türk askerine un ve malzemeleri silahların gölgesinde götürmüş. Türkiye’de Kuvay-ı Milliye ateşini yakan ilk yerlerden biri de Çal’dır. Ordumuz şimdi de 7 düvele karşı Suriye’de mücadele vermektedir. Asker, bayrak, vatan, ezan bizim namusunuzdur. Çal’ın üzüm ve pekmezi Türk askerinin gücüne güç katsın. Halkımız her zaman olduğu gibi bugün de şanlı ordusunun yanındadır. Çal’daki kampanyayı destekleyen ve büyük bir gururla askerlerimize hazırlık yapan Çallı kadınları yürekten kutluyor, ellerinden öpüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu