REKLAMI GEÇ

AKCAN STÜDYOYA GİRDİ TÜRKÜ SÖYLEDİ

AKCAN STÜDYOYA GİRDİ TÜRKÜ SÖYLEDİ

Çal’ın unutulmaya yüz tutmuş türküleri, bir albümde toplanıyor. Türk Halk Müziği Sanatçı Adnan Koparan kendi sesinden gelecek kuşaklara taşınacak olan Çal türküleri için stüdyoya girdi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan da, Koparan’la birlikte stüdyoda türkü söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2015 Çarşamba, 10:57

Denizli’nin Çal ilçesinde, yöre halkı tarafından dillendirilen ve unutulmaya yüz tutmuş 18 türkü ve ağıt, Çal Belediyesi’nin desteğiyle Türk Halk Müziği sanatçısı Adnan Koparan tarafından geçtiğimiz günlerde derlenmişti. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Ankara’da türküleri okumak için stüdyoya giren sanatçı Adnan Koparan’ı ziyaret etti. Akcan ve Koparan birlikte stüdyoya girerek Çal türkülerinden birini seslendirdi.

Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Yöremizde yaşayan ve az sayıdaki yaşlının bildiği, unutulmaya yüz tutmuş türkülerimizi kurtardık. Sevgili arkadaşım Adnan Koparan’ı Ankara’da stüdyoda ziyaret ettik. Birliktede türkü söyleme fırsatı bulduk. Sazlar eşliğinde türküler hayat bulmuş. Albümü haziran ayında türkü sevenlerle buluşturacağız. İnşallah tüm Çallı hemşerilerime bu albümü hediye edeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu