REKLAMI GEÇ

Akcan’dan kadınlara destek

Akcan’dan kadınlara destek

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 8 bin kadına karanfil dağıttı. Başkan Akcan, “Türkiye, bugün hala kadın haklarını tartışıyorsa, bu demokrasimizin ve erkeklerin ayıbıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2017 Çarşamba, 09:24

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tüm dünya kadınlarının kutladığı uluslararası bir gün olduğunu hatırlatan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal ilçe sınırları içinde yaşayan 8 bin kadın ve genç kıza karanfil dağıttıklarını söyledi.

Akcan, karanfil dağıtımının bu gün başladığını ve 8 Mart akşamına kadar süreceğini söyleyerek, “Hayat mücadelesinde kadınlar, erkeklerle eşit şartlarda yer almalıdır. Bu durumda sadece kadın hakları değil, demokrasimiz de gelişecektir. Kadınların önündeki en önemli engel de, maalesef erkek egemenliğidir. Kadınlar siyaset, iş hayatı başta olmak üzere hayatın her alanın da sorumluluk üstlenebilmelidir. Türkiye, bugün hala kadın haklarını tartışıyorsa bu demokrasimizin ve erkeklerin ayıbıdır. Egemenlerden yardım ve insaf beklemek yerine, kadınlarımız kendi yolunu açmak için çaba göstermeli, bizler de onlara destekte bulunmalıyız” dedi.

Anadolu’daki halkın varoluş mücadelesinde Türk kadının da erkeklerle birlikte mücadele ettiğini anlatan Akcan, “Çal’da kadınlara istihdam yaratmak için çabalıyoruz. Seracılık projesi başarıyla yürütülüyor. Ayrıca, kadın istihdamına katkı için tekstil atölyesi açtık. Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak kadınlara yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Yaptıklarımız asla yeterli değil. Zamanla bu eksiklerimizi de gidereceğiz. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu