REKLAMI GEÇ

Araplar Çal domatesini sevdi

Araplar Çal domatesini sevdi

Çal’da alternatif ürün olarak yetiştirilmeye başlanan Torry cinsi domateslerine Rusların ardından Araplar da hayran kaldı. Çiftçilerle bir araya gelen Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, ikinci TIR’ın hafta önümüzdeki hafta yola çıkacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ağustos 2016 Cuma, 16:51

Çal’da alternatif ürün çalışmaları kapsamında Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası’nın öncülüğünde kurulan seralardan elde edilen domatesler pazar payını arttırıyor. İlk hasadın gönderildiği Rusya’dan olumlu tepkiler alan çal domatesine, ikinci parti olarak gönderilen Suudi Arabistan da hayran kaldı.

Bölgedeki seralara danışmanlık hizmeti veren Ziraat Mühendisi Gökhan Hakkı Gököz, üreticilerle bir araya geldi. Çal’da 40 bin dekarın üzerinde serada üretim yapıldığını belirten Gököz, “Rusya’dan sonra Suudi Arabistan da Çal domatesine hayran kaldı. Suudi Arabistan’dan arayıp, domatesin devamını istediler. Bizim ürettiğimiz Torry cinsi domates dayanıklı bir ürün. Dalından koparıldığı zaman uzun yola dayanabiliyor. 10-14 gün arasında rahatlıkla pazara sunulabiliyor. Kalsiyum zengini olan domates için Araplar teşekkür etti. İkinci TIR’ımız hafta içinde yola çıkacak. Bu yıl seracılığın hayata geçirildiği Çal’da yerel yönetim ve üreticilerin koordineli çalışması sonucu büyük bir mucizeye vesile oldu. Zira bölge ilk hasatlarını bile ihracata gönderme başarısı gösterdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu