REKLAMI GEÇ

Başkan Zolan’dan Çallı Evi Sözü

Başkan Zolan’dan Çallı Evi Sözü

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, festival ziyareti için geldiği Çal’da sanatçılara Çallı Evi için söz verdi. Zolan, Ressam İbrahim Çallı için öngörülen Müze-kültürevinin Çal merkezinde olmasının uygun olacağını dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2014 Salı, 09:53

5-7 Eylül tarihleri arasında yapılan Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali, son günü Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı konuk etti. Çal belediye Başkanı Fethi Akcan’ın karşıladığı Zolan, belediye önünde vatandaşlarla selamlaşarak festivale konuk olan sanatçılarla sohbet etti.

Başkan Zolan, İbrahim Çallı’nın ressam torunu Yaşar Çallı ve beraberindekilerin katıldığı sohbette sorulan bir soru üzerine, “İbrahim Çallı Evi adıyla bir kültür sanat merkezi yapılması imkansız değil. Bunun için sanırım Çal içinde uygun bir eski ev bulunur. Eğer böyle bir ev saptanır ve kamulaştırılırsa, biz de elimizden geleni yaparız. Ben uygun bir binayı Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın bulacağına inanıyorum. Dolayısıyla İbrahim Çallı’nın sanatını, resim sanatını ve sanat kültürünü simgeleyen böyle bir ev yapmak gerekir. Mevcut yapılardan buna uygun olanlar üzerinde görüşmeler yapar ve bir düzenleme için altyapı oluştururuz” dedi.

ic

Zolan, “Denizli’de böyle bir ev düşünür müsünüz?” sorusuna verdiği yanıtta ise, “Çal içinde olması hem sanatçının ilçe kökenli oluşu, hem de buradaki sanat-kültürün gelişmesi açısından tercih edilmeli. Her şeyi merkeze yığmanın anlamı yok. İlçelerimizin bu türden kurumsal düzenlemelere ihtiyacı daha fazla. O nedenle Denizli yerine Çal’da yapılması doğru olur” açıklamasını yaptı.

Festivale konuk olan sanatçılarla bir süre daha sohbet eden Başkan Zolan, Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünün hazırladığı resim sergisini ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 12 26Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 6 24Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 5 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu