REKLAMI GEÇ

ÇAL İLK HASADINI GERÇEKLEŞTİRDİ

ÇAL İLK HASADINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çal’da alternatif tarım uygulamaları kapsamında hayata geçirilen örtü altı seracılıkta üretilen domatesler toplanmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2016 Cumartesi, 16:06

Çal Belediyesi, Çal Ziraat Odası ve Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu’nun (TÜSEMKOM) işbirliği Çal İlçesinde başlatılan alternatif tarım çalışmaları meyvesini verdi. İlçede örtü altı seracılıkta üretilen ilk ürün domates hasadı törenle yapıldı.

Törene Belediye Başkanı Fethi Akcan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Milletvekili Av. Salih Erbeyin, TÜSEMKOM Başkanvekili Halil Öztürk, Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

“İLÇEYE KATMA DEĞERİ BÜYÜK OLACAK”
Törende konuşan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçemizde örtü altı seracılık gündeme geldiğinde geniş çaplı bir aratırma yaptık. Sosyal belediyecilik projesi kapsamında Şubat ayından bu yana üreticilerimize eğitim ve seminerler verdik, paneller düzenledik. Çal’ın, toprak yapısı ve iklimiyle sebze ve meyve üretimine uygun olduğunu anlattık. Örtü altı seracılığına başladık” dedi.

“22 AİLE İLE BAŞLADIK”
İlçede örtü altı seracılığın 22 aile ile 55 bin metrekarelik alanda başladığını belirten Başkan Akcan, Üreticilere tüm işçiliği tamamlanan anahtar teslimi seralar verildi. İhracat ve iç piyasaya uygun domates ve biber fidesi verdik. Domates üretimi yapılmayan seralardaki boş alanlara biber üretimi yaptırdık. İlk biber hasadını da yaptık. Çal tarımla büyümeye uygun bir ilçe. Çal Ziraat Odası ile birlikte yaptığımız bu çalışmaların meyvelerini almaya başlamak çok güzel. Yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gördük. Çal bir tarım kenti olacak. Önümüzdeki haftadan itibaren ilk domates hasadına da başlayacağız. Çal’da üreticiler üretip kazanacak, Çal da alternatif tarım ürünleriyle daha da büyüyecek” diye konuştu.

50 BİN TON DOMATES YOLA ÇIKTI
Çal’da sera ve açıkta üretilen ürünlerin pazar sıkıntısı yaşamayacağını belirten TÜSEMKOM Başkanvekili Halil Öztürk, ise Pazar sıkıntısı olmayacağını açıkladı.
Yapılan konuşmaların ardından örtü altı seracılıkta üretilen domateslerin 25 bin tonu Rusya’ya, 25 bin tonu ise Suudi Arabistan’a gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 30Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 27Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 29Parçalı Bulutlu