REKLAMI GEÇ

Çal’a ABD modeli

Çal’a ABD modeli

Pamukkale Üniversitesi’nin Çal’ın ufkunu açacak olan projesi Biyoteknoloji Enstitüsü için ABD’nin ‘Bizonlar’ lakaplı üniversitesi Kuzey Dakota Üniversitesi ile işbirliği yapılacak.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2014 Cumartesi, 09:21

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı’nın Çal’a kurulacak üniversite bölümü müjdesinin devamı geldi. Çal ve Denizli yöresinin toprak verimliliğini üst düzeye çıkarıp tarımsal ürün çeşitliliğine büyük katkı koyacak olan Biyoteknoloji Enstitüsü için Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile işbirliği yapıldı.

Rektör Bağcı, ABD’nın‘Bizonlar’ lakaplı eğitim kurumu Kuzey Dakota Üniversitesi’nin bu konuda hayli ileride olduğunu ve Çal’a kurulacak enstitü için de akademik paylaşım yapılacağını açıkladı. Bir televizyon programında konuşan Bağcı, “Geçen yıllarda belediye başkanımız ticaret odamız sayın valimizle ABD ziyareti yapmıştık. North Dakota State Üniversitesi’nde incelemeler yapmıştık. Oradaki tarımla ilgili, tarımsal Biyoteknoloji ile ilgili girişimlerde bulunduk. 2014 yılı bitmeden aynı üniversitenin yetkilileri Çal’daki tarımsal Biyoteknoloji ve araştırma merkezimizin kuruluş çalışmalarına katılmak istediler.

Hemen ardından da üniversitemizdeki araştırmacılarda Amerika’ya giderek o üniversitede çalışma yapacaklar. Yani bir iş birliğimiz olacak. Yakında Amerika’dan Pamukkale Üniversitemize yetkililer gelecek. Anlaşmalar tamamlandı. Orada yaptığımız toplantının sonuçlarını göreceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 12 26Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 6 24Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 17Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 5 22Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 24Çok Bulutlu