REKLAMI GEÇ

Çal’da “Çocuk Oyunları Şenliği”

Çal’da “Çocuk Oyunları Şenliği”

Çal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Çocuk Oyunları Şenliği” başladı. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan da şenliğe katılarak, çocuklarla birlikte sek sek oynadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2015 Pazartesi, 14:26

Çal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yeniden yaşatmak ve çocuklara öğretmek amacıyla düzenlediği “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”nin bu yıl ikincisi gerçekleştiriliyor.

ic
Şenliğe katılan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, etkinliğin çocukların oyun alanlarını kısıtlayan modern şehir hayatı yüzünden unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını öğrenebilmesi ve oynayabilmesi adına önemli olduğunu söyledi. Akcan, “Şenlik ile çocukların küçük yaşta spor kültürü ve spor bilinci kazanması ve yetişkinlerin de çocuk oyunlarına katılmasıyla birlikte kuşaklar arası iletişimin ve paylaşımın artmasına da katkı sağlanmış olacak” dedi.

Çal Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine katılan ilkokul ve ortaokul öğrencileri, mendil kapmaca, sek sek, tombik, üçtaş, dokuztaş, mangala gibi unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarıyla hem eğlendi, hem de birbirleriyle yarıştı.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, çocuklarla birlikte sek sek oynayarak çocukluk anılarını tazeledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu