REKLAMI GEÇ

Çal’da kadınlar bağcılığı öğreniyor

Çal’da kadınlar bağcılığı öğreniyor

Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, İŞKUR ile Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği Bağcılık Kursu’na katılan 25 kadına Sakızcılar Alabalık Tesisleri’nde yemek verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2016 Cuma, 18:40

Ferah IŞIK / DENİZLİ, (DHA)
Çal İlçesi Süller Mahallesi’nde yaşayan 25 kadın üretici İŞKUR ile Halk Eğitim İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği Bağcılık Kursu’na katıldı. İlaç kalıntısı olmayan, doğru ürünü elde etme noktasında üreticilere bilimsel eğitim verildiğini söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal’da 200 bin dekar bağ alanı var. Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayları bağlara büyük zarar verdi. Yılda 300 bin ton civarı üzüm üretiminin yapıldığı Çal’a en büyük ekonomik girdi üzümden oluyor. Bu nedenle, Çal üzümünü marka haline getirmeliyiz. Yaşanan don olayları nedeniyle zarar gören bağ alanlarının kısa sürede yaraları sarmasını bekliyoruz” dedi.

Bağcılık Kursu’na katılan kadınları kutlayan Başkan Akcan, “Kadınlarımız erkeklere göre daha çalışkan. Açık konuşmak gerekirse, ‘Çiftçi’ diye bekar erkeklere kız bile verilmek istenmiyor. Bu kader değil, değiştireceğiz. Üreten, ülkeye ekonomik girdi sağlayan çiftçilerimizin her biri milli kahramandır. Yerel yönetimlerin olanaklarını eğitim için seferber ettik. Hedefimiz bölgemizde daha çok üretimi teşvik etmek ve ekonomik girdiyi arttırmak. Böylece göçü de önlemiş oluruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 9 29Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 13 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu