REKLAMI GEÇ

Çal’da kitap okuma seferberliği

Çal’da kitap okuma seferberliği

Çal İlçesi’nde Cumhuriyet Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi otizmli Emre Başar’ın kitap okuma alışkanlığı arkadaşlarını eyleme geçirdi. Kitap okuma alışkanlığını 7’den 77’ye herkese kazandırmak amacıyla Belediye Hizmet Binası önünde kitap okuma etkinliği gerçekleştiren öğrenciler, tüm ilçe halkını kitap okumaya davet ettiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2015 Çarşamba, 08:30

Kitap okumayı seven öğrenciler, eski belediye önünde toplanarak topluca kitap okuyarak örnek davranış sergiledi. 

Nisan ayı süresince her gün saat 12:15 ile 12:30 arasında Çal Belediyesi eski hizmet binası önünde toplanarak kitap okuma eylemi gerçekleştirecek olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, ilçe halkını kitap okumaya davet etti.

Öğrenciler, halkın meraklı bakışları altında 15 dakika kitap okuyan öğrenciler, otizmli arkadaşları Emre Başlar’ın kitap okumayı çok sevmesinden esinlenerek böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söylediler.

Meydanda öğrencilerini yalnız bırakmayan Matematik Öğretmeni Niyazi Daban, okumanın insan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu olduğunu belirterek,”Emre için okumaya ne dersiniz? Sloganı ile yola çıktık. Amacımız kitap okuyan insan sayısını artırmak. Nisan ayı boyunca her hafta pazartesi günleri 15 dakika kitap okuma etkinliğimize devam edeceğiz. Dileğimiz her hafta daha çok kişiye ulaşarak, kitap okuyan sayısını arttırmak. Ayrıca kitap okuma etkinliğimize katılmak isteyenler içinde fazladan kitaplar bulunduruyoruz. Daha bilinçli toplum ve bireyler yetiştirmek için tüm Çal halkını kitap okuma etkinliğine bekliyor, hepinize şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 7 27Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 7 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 6 25Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 24Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 5 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı