REKLAMI GEÇ

ÇAL’DA LOGO REFERANDUMU

ÇAL’DA LOGO REFERANDUMU

Çal Belediyesi logosunu değiştirme kararı aldı. Hazırlanan dört örnek halk onayına sunulacak. Vatandaş hangi logoyu beğenirse, o yeni logo olarak kullanılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2015 Salı, 11:47

Denizli’nin şirin ilçesi Çal’da belediye logosunu değiştirme kararı aldı. İlçenin MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan tasarımcılara 4 adet logo tasarlattı. 

Yeni logo adayları ilçe belediyesinin internet sitesinden halkın oylamasına sunulacak. En çok oyu alan logo ilçenin yeni imajı olacak.

ESKİ LOGO SORUNLU
İlçenin eski logosu üzerinde simgesel görseller taşımanın yanı sıra gereksiz kalabalığı da beraberinde barındırıyordu. Çal’ın da içinden geçen Menderes Nehri’nin arka planında yöreye özgü kara üzüm figürü ile zenginleştirilmek istenen logo çam ağacı ve asma yaprağı ile karmakarışık bir hale gelmiş. Yeşil, mavi ve siyahın hakim olduğu logonun çerçevesi ise kırmızı. Beyaz üzerinde başarı ile uygulanabilen eski logo renkli zeminlerde belirgin bir karşıtlık ile görselliğini kaybediyor. Logo içindeki karmaşa aynı anda birden fazla mesajı taşıyarak anlamayı ise zorlaştırıyor. Yeni tasarımlarda daha yalın bir anlatım kullanılmış. Oylamaya sunulan tasarımlardan ikisi çerçevesiz.

ic-1

AKCAN: HALK OYLASIN İSTEDİK
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, kurumsallaşma adına yeni bir çalışmaya imza attıklarını belirterek “Çağın gereği olarak halkın 7 den 70’e hizmetinde olan belediyemiz, kurumsal kimliğini ele aldı. Ön eleme sonucunda seçilen dört adet çalışma, Çallıların beğenisine sunulacak. İnternet üzerinden www.cal.bel.tr’de oylanacak logoların en çok beğenileni Ağustos ayından itibaren Çal Belediyesi’nin yeni logosu olacak. Çal ilçesinin coğrafyası, iklimi, sosyokültürel tarihi, turizmi ve kültürel değerlerini ortaya çıkaracak, özgün, yaratıcı ve akılda kalıcı yeni bir logoya sahip olmak için hazırlıkları yaptık. Son sözü Çallı hemşerilerim verecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu