REKLAMI GEÇ

Çal’da sokak hayvanları tartışması

Çal’da sokak hayvanları tartışması

Denizli Hayvanseverler Derneği Kurucu Başkanı Müştak Tavas, Çal Belediyesi’nin kısırlaştırma ve aşılama gerekçesiyle toplandığı sokak hayvanlarının bir daha geri gelmediğini ileri sürdü. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise kısırlaştırılan hayvanların, ilçe merkezi dışındaki mermer ocaklarının bulunduğu bölgeye bırakıldığını belirterek, “Biz hayvan öldürmüyoruz, kendisi hakkında iftira davası açacağım” dedi. Tavas’a bir de öneride bulunan Başkan Akcan, “Ben hayvan barınağı oluşturacağım. Müştak Bey ve arkadaşları da burada hayvanların bakımını üstlensinler. Seviyorum demekle hayvanseverlik olmaz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2015 Perşembe, 15:35

Denizli Hayvanseverler Derneği Kurucu Başkanı Müştak Tavas ile yönetim kurulu üyeleri Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Kurucu Başkan Müştak Tavas, Çal Belediyesi’nin sokak hayvanlarını kısırlaştırma ve aşılama gerekçesiyle topladığını, ancak geri bırakmadığını iddia etti. 

denizli-cal-belediye-baskani-fethi-akcan-hayvanseverler-iddia-oneri-ic

Sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi için Çal Belediyesi ile ortak çalışma gerçekleştirdiklerini ancak bir zaman sonra, sokak hayvanlarının belediye tarafından toplandığını, bu hayvanların nereye götürüldüklerine dair bilgi verilmediğini söyleyen Tavas, “Denizli’de Hayvanseverler Derneğini kuran kişi benim. Belediyeye Sokak Hayvanları Polikliniğini kurduran da benim. Şimdi Çal’da yaşıyorum. Çal Belediyesi ile sokak hayvanları ile ilgili çalışma başlattık. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasından aşılanmasına, beslenmesinden tedavisine kadar birçok alanda zabıta ekipleriyle birlikte çalışma yaptık. Ancak son zamanlarda, kısırlaştırılacakları gerekçesiyle toplanan sokak hayvanları geri gelmemeye başladı” dedi.

İKİ SORUŞTURMA DOSYASI VAR
Tavas, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre kısırlaştırılan veya tedavisi yapılan sokak hayvanlarının alındığı yere bırakılacağını ve onların bakımı, beslenmesi ile ilgili sorumluluğun da yasa gereği belediyelere verildiğini belirterek, “Bizler sokak hayvanlarının korunması için belediyelere ricada bulunmuyoruz. Bu onların görevi. Bu görevi kötüye kullanıyorlar. Bununla ilgili Çal Belediyesi hakkında iki ayrı suç duyurusunda bulundum. Hala sonuç alamadım. Ancak, kaybolan sokak havyarları bulunana kadar takipçisi olacağım” diye konuştu.

“BİZ HAYVANLARI ÖLDÜRMÜYORUZ”
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, “Biz hayvanları öldürmüyoruz. Müştak Tavas hakkında iftira davası açacağım” dedi.

denizli-cal-belediye-baskani-fethi-akcan-hayvanseverler-iddia-oneri-ic-1

“BARINAK KURALIM, ONLAR BAKSIN”
Kısırlaştırılan ve aşısı yapılan hayvanların ilçe merkezi dışındaki mermer ocaklarının bulunduğu bölgeye bırakıldığını belirten Akcan, “Bir belediye çalışanımız, sokak hayvanlarının toplanmasıyla görevli. Tüfekle bayıltıcı kullanımı yasak olduğu için üflemeli boru ile atılan iğneler kullanıyoruz. Görevli arkadaşımız bunun eğitimini de almıştır. Biz sokak hayvanları konusunda son derece hassas davranıyoruz. Kar yağdığında onlara yiyecek bırakıyoruz. Toplanan hayvanlar, kısırlaştırıldıktan sonra mermer ocaklarının bulunduğu bölgeye bırakılıyor. Oradaki işletmelerin verdikleri yiyeceklerle besleniyorlar doğal ortamdalar. Çal’da bir hayvan barınağı oluşturmak için çalışma içindeyiz. Müştak Bey ve arkadaşlarına çağrı yapıyorum. Bizim belediye olarak kuracağımız barınakta hayvanların bakımını üstlensinler. ‘Seviyorum’ demekle hayvansever olunmuyor. Ellerini taşın altına koysunlar” dedi.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 13 Şubat 2015, 13:23

Burası Türkiye arkadaş.Bu coğrafyada hizmet için geldiği mevkiide beylik laflar edenler,bilmeden atıp tutanlar ve sesi çok çıkanlar haklı görülür.Bu belediye başkanını haklı görenler de bu zihniyetten.Zafer GÖKÇE olayı çok güzel izah etmiş bu arada.

Zafer GÖKCE   -  Bağlantı 13 Şubat 2015, 10:10

Belediye kazmayı küreği ben vereyim ALIN siz kendiniz yapın demek gibi bir şeydir. Belediyenin görevi 5199 sayılı kanunu açıp okuyup ona göre sokak hayvanlarına gerekeni yapması gerekiyor. Ayrıca başkan Dediğin çözüme odaklanır. Laf yetiştirmeye deği

Zafer GÖKCE   -  Bağlantı 13 Şubat 2015, 10:07

Belediye başkanı Sayın Fethi Akcan ın 5199 sayılı kanundan haberi yok mu? Eğer kanunla ilgili bilgisi yoksa anayasa kitabına açıp baksın. Yorum yapan diğer arkadaşlar Kanunları okuyup yorumlarınızı öyle yapın. Örneğin evinize su bağlatmanız gerekiyor

sami   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 23:04

yasaya göre sokak hayvanlarına bakmak belediyelerin görevidir barınak yapayım gelsinler baksınlar değil hayvanları kısırlaştırıp doğal ortamına geri bırakmak zorundasınız

35   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 21:00

haybeye konusmayın yaşayan benim arkadas.dün gece evin etrafında 14 kopek saydım kovalıyorum gitmiyorlarda kendi evime zor girdim anlıyormusunuz küçücük kızım var o köpekler yüzünden psikolojisi mi bozulsun.korkuyla mı yasasın.iyietmiş aslan başkanım

Mustafa   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 18:16

Sayın Mustafa Kemal ben haklı olduğu konuda kim olsa destek veririm sözde sokak hayvan koruyucuları varya bunların amacı hayvan korumak değil sadece hayvan koruma adıyla kendi reklamlarını yapıyorlar Fethi başkan gibi düşenenleride tebrik ediyorum.

ibrahim   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 18:14

Amacım başkana destek değil haklıya destek, başkanın arkadaşı değilim, Çal’a hizmet edecek adam gibi adam olduğunu düşündüğüm için yaptıklarını gördüğüm için haklı diyorum, fakat siz de bir art niyet mi var ki böyle düşünüyorsunuz.

mustafa kemal   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 17:28

hemen başkan haklı dimi.!!! ne malum köpeklerin öldürülmediği… hiçbir sokak köpeği insana saldırmaz. saldırmak için yetiştirilmeyenler hariç.. başkana destek verenler sanırım başkanın arkadaşı :))))

denizlili   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 17:24

başkanı tebrik ediyorum. baksınlar hayvanseverlerde görelim. 3-5 gün sonra hepsi vınn..

Volkan   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 16:51

Sayın Başkan sokak hayvanlarına bakmak da senin görevlerin arasında.Bu nasıl işgüzarlık.Barınağı ben yapayım,gerisi sizin demişsin.İşiniz gücünüz inşaat yapmak.Ancak ondan anlarsınız zaten.Böyle zihniyetten adam gibi belediyecilik beklemek mantıksız.

Mustafa   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 16:19

Her insan hayvan severdir madem bu kadar çok hayvanlara önem veriyorsanız yüreğiniz yetiyorsa Başkanın önerisine evet deyin sokaklarda dolaşan hayvanlar bizim çocuklarımıza saldırdığı zaman bunun sorumlusu kim olacak dernek başkanı

buldan lı   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 16:16

başkan sonuna kadar haklı…

berk   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 16:15

Fethi başkan,çok haklı gidip baksanız bu hagvan sever geçinen arkadaşlar evde yaşlı analarına,babalarına bakmıyorlardır burda ahkam kesip,işi gücü hizmet olan başkana boş işlerle oyalıyorlar,

ibrahim   -  Bağlantı 12 Şubat 2015, 16:08

başkan haklı beyler…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu