REKLAMI GEÇ

Çal’da yavru köpekler için seferberlik

Çal’da yavru köpekler için seferberlik

Çal’da annelerine ulaşılamayan 6 yavru köpek için başlatılan seferberlikte mutlu son. Anneleri öldüğü tahmin edilen 6 yavru köpek için belediye ekipleri seferber oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2018 Cuma, 09:25

Kabalar Mahallesi’nden belediyeyi arayan bir kişi, 6 köpek yavrusunun annelerinin olmadığını söyledi. Görevli Ziya Çakır, Kabalar’a giderek açlıktan bitkin halde olan yavruları buldu, süt vererek karınlarını doyurdu.

Anne köpek saatlerce arandı, ancak bulunamadı. Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın devreye girmesiyle, köpeklerin kısa sürede sahiplendirilmesini istedi. Ziya Çakır isimli görevli, Sazak mahallesine giderek, vatandaşlarla görüştü ve üç kişi köpekleri sahiplendi. Üç yavru ailelere teslim edilirken, diğer üç yavru ise, belediye tarafından koruma altına alındı.

Başkan Akcan, “Sokak köpeklerinin sayısı giderek artıyor. Sağlık kontrolü ve kısırlaştırma işlemlerini yaptırıyoruz. Vatandaşlarımızda konuyla ilgili duyarlı olmalıdır. Sokak köpeklerine kötü davranılmasın. Aç köpekler doyurulsun. Onların da yaşam hakkı kutsaldır. Yavru köpeklerden 3’ünün hemen sahiplenilmesine çok sevindim. Yakında diğer 3 yavrunun da sahiplenileceğini düşünüyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu