REKLAMI GEÇ

Çal’ın rekortmen domateslere Gürcistan’a gitti

Çal’ın rekortmen domateslere Gürcistan’a gitti

Çal’da bu yıl başlatılan yayla seracılığında üretilen Torry cinsi domateste rekor kırıldı. Bir serada yetiştirilen domatesin tanesi 600 gram ağırlığa ulaştı. Rekortmen domatesler Gürcistan’a ihraç edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2016 Pazar, 10:19

Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası’nın öncülüğünde bu yıl bölgeye kurulan seraların ilk domates ürünlerinin ihracata gitmesi büyük sevinç yarattı. İlk hasadı Rusya’ya gönderen Çal, ardından Suudi Arabistan ve Katar pazarına da girdi.

İhracatçı bir firma, Çal domatesini Gürcistan’a da ihraç etti. Domates hasadının son dönemlerinde rekoltede de rekor kırıldı. Ortalama ağırlığı 160-180 gram olan Torry cinsi domatesin tanesi 600 gram ağırlığa ulaştı.

Gürcistan’a giden tırı uğurlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kısa sürede büyük işler başardık. Başta üreticilerimiz olmak üzere Çal Ziraat Odası yönetim kuruluna, bu projeye emek veren Çal Belediyesi’ndeki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Domates fideleri geçtiğimiz mayıs ayında toprakla buluştu. Bu kadar kısa sürede iç ve dış piyasada aranan ürün oldu. Çal domatesi artık bir markadır. Gelecek yıllarda sera sayısı artacak ve biz Çal’a tersine göçü başarmak için en somut ve en önemli adımı atmış olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu