REKLAMI GEÇ

Sözleşmeli besicilik anlatıldı

Sözleşmeli besicilik anlatıldı

Denizli’de hizmete giren Et ve Süt Kurumu, ilçelerdeki tanıtımını sürdürüyor. Çal’daki besicilerle bir araya gelen kurum temsilcileri en çok sözleşmeli besicilik hakkında soru sordu.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2014 Salı, 10:36

Denizli’de et kesim ve dağıtımı konusunda hizmet veren Et ve Süt Kurumu, Denizli’deki tanıtımlarını sürdürüyor. Çal ilçesine giden kurum temsilcileri burada hem tanıtım yaptılar hem de besicilerden gelen soruları yanıtladılar. Çal Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam, Selami Korkutata, Et ve Süt Kurumu Denizli Müdürü Mustafa Kıraç, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı, İlçe Tarım Müdürü Aydoğan Gürcan ve üreticiler katıldı.

DENİZLİ İÇİN FIRSAT
Kurum Müdürü Mustafa Kıraç Denizli et kombinasının bölge hayvancılığı için çok büyük bir fırsat olduğunu söylerken, Denizli’deki hayvancılık potansiyelinin bu kuruma sahip çıkabileceğini söyledi, “Et ve Süt Kurumu şu anda 25 dekarlık alanında aktif halde çalışmaya başlamıştır. Süt yetiştiriciliği ve Besicilik üzerine çok başarılı olan ilçelerimiz var. Özellikle besicilik konusunda büyük firmalara sahip olan ilçelerimiz olduğu gibi, küçük ve orta ölçekli üreticilerin olduğu Çal gibi ilçelerimiz de mevcut.

FORMÜL OLUŞTURMALIYIZ
Burada üreticilerimizde bir bilinç oluşturabilmek ve elimizdeki sahip olduğumuz değerleri ve pazarlama anlamındaki bu gücümüzü bölgemizde çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Et ve Süt Kurumunun Merkez olarak Denizli’de bulunması hem bizler hem de sizler için büyük bir nimet ve kaynak, bizlere de bu kaynağı çok çalışarak iyi kullanmak düşer. Sonuç olarak en son noktada elinde bir büyükbaşı olan üreticiye de destek verecek bir formül oluşturmak zorundayız” dedi.

Çallı üreticilere kurum hakkında detaylı bilgi verilirken, besiciler en çok sözleşmeli besiciliğin şartları hakkındaki soruları yöneltti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu