REKLAMI GEÇ

Ev hanımıydı, ailesinin geçimini sağlamak için seracı oldu

Ev hanımıydı, ailesinin geçimini sağlamak için seracı oldu

Çal’ın Hançalar Mahallesi’nde bir çocuk annesi Hatice Deveci, ailesinin geçimini sağlamak için geçen yıl 1200 metrekarelik sera kurdu. Hayata da serasında ürettiği domateslerle sarıldı.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2017 Perşembe, 09:32

Hançalar Mahallesi’nde oturan Hatice Deveci, ailesinin geçimini sağlayabilmek için geçtiğimiz yıl 1200 metrekarelik sera kurdu. 4.Sınıf öğrencisi oğlu Kerim Mert ile evinin giderlerini karşılamak için kurduğu sera, Deveci’nin hayata bağlanmasına neden oldu.

15 ay önce Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile görüştüğünü söyleyen Hatice Deveci, “Başkan beni sera kurmam için teşvik etti. Balık yemenin kolay, önemli olanın balığı tutmak olduğunu anlattı. Bana cesaret verdi. Her türlü desteği de sağlayacağını söyledi. Sonra bankadan 33 bin TL kredi çektim ve serayı kurdum. Geçen yıl iyi domates oldu. Ürettiğimiz domateslerin çoğu ihracata gitti. İlk yılın acemiliğini üzerimizden attık. Bu yıl daha fazla üretim, daha iyi para kazanacağımızı düşünüyorum” dedi.

SERAYI BÜYÜTMEK İSTERİM
Eşi İbrahim Deveci’nin işsiz olduğunu söyleyen Hatice Deveci, “Olanağım olsa serayı büyüteceğim. Fideler toprakla yeni buluştu. Bir ay sonra domates hasadı başlar. Seramın içinden çıkmıyorum. Domates sezonu bitince seraya marul dikimi yapıyorum. Bir yıl öncesine kadar kendimi sadece ev hanımı olarak görürken, girişimci bir insan oldum. Aile ekonomisine katkı verdiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu