REKLAMI GEÇ

Çal’da çekirdeksiz karpuz dikimi yapıldı

Çal’da çekirdeksiz karpuz dikimi yapıldı

2015 yılında örtü altı seracılığın başlatıldığı Çal’da Tarım Kenti Projesi çalışmaları kapsamında çekirdeksiz karpuz dikimi de yapıldı. Başkan Fethi Akcan, “Alternatif tarım ürünleri yelpazemiz genişliyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2017 Salı, 10:22

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, göreve başladığı 2014 yılında “Çal’ı tarım kenti yapacağız” demişti. İlk önce örtü altı seracılık başlatıldı. Üreticilere eğitimler verildi, Pazar bulundu ve geçen yıl ilk domatesler hasat edildi. Çıkarılan ilk ürünler başta S.Arabistan olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edildi. Bu yıl 300 dekar sarımsak ekimi sağlandı.

Çal’da daha önce yapılmayan tarımsal faaliyetlerin de başlatılması için Çal Ziraat Odası’nın işbirliğinde çalışmalar sürdürülüyor. Yapılan teşviklerle bu yıl 300 dekar sarımsak ekimi yapıldı. Üreticilere, seracılıkta olduğu gibi pazar garantisi verildi.

ÇEKİRDEKSİZ KARPUZ DİKİLDİ
Çal’ın bereketli topraklarında şimdi de çekirdeksiz karpuz yetiştirilecek. Aşağıseyit Mahallesi’nde çiftçilik yapan Metin Yıldırım ile Duran Bağcı, 70 dekar çekirdeksiz karpuz dikimi yaptı.

Başkan Fethi Akcan, “Önce piyasa araştırması yapıyoruz, tüccarlar, ihracatçı firmalar ile görüştükten sonra üreticilerimizi harekete geçiyoruz. İnsanlar artık büyük karpuz yemeyi sevmiyor, ’20 kilo olmasın, 3-4 kilo olsun’ diye taleplerde bulunuyor. Çekirdeksiz karpuz bu yıl ilk kez bölgemizde yetiştirilecek. Antalya’dan bir firma alım ve fiyat garantisi verdi. Hedefimiz bölgemizde alternatif tarım ürünlerini geliştirmek, üreticilerimizin daha iyi para kazanıp, daha kaliteli ürünler yetiştirmesini sağlamak. Çal’da başlatılan Tarım Kenti Projesi başarıya yürütülüyor. Emeğe geçenleri kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu